Voorontwerp paraplubestemmingsplan Planregels Wonen

Logo Bunschoten

Het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten deelt mee dat met ingang van 26 september 2019 het voorontwerp van het paraplubestemmingsplan “Planregels Wonen” voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt. Tijdens kantooruren kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de balie van het team Omgevingsontwikkeling. Desgevraagd kan het besluit na telefonische afspraak worden ingezien buiten kantooruren. Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0313.paraplubpwonen2000-0101

Het paraplubestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente en hangt als het ware al een paraplu over de andere bestemmingsplannen heen. Het betreft een partiele herziening. Dit betekent dat de overige bouw- en gebruiksregelgeving die in de huidige bestemmingsplannen is opgenomen van kracht blijft.

Dit bestemmingsplan is een vervolg op het genomen voorbereidingsbesluit dat is genomen naar aanleiding van rechtspraak waaruit bleek dat in een groot aantal bestemmingsplannen juridisch niet afdoende is gereguleerd hoeveel afzonderlijke mensen, buiten het verband van een huishouden, in een woning mogen wonen. Daarnaast wordt de afwijkingsbevoegdheid in de plannen aangepast welke het onder voorwaarden mogelijk maakt om met meer dan vier personen, buiten het verband van een huishouden, in een woning te wonen.

U kunt tijdens de bovengenoemde termijn uw reactie over het voorontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten.

Nadat inspraakreacties zijn ontvangen, wordt bekeken in hoeverre het plan aanpassing behoeft. Vervolgens zal het plan verder in procedure worden gebracht.

Bunschoten, 25 september 2019

Naar boven