Verkeersbesluit blauwe zone rond De Twijn te Nijverdal

Logo Hellendoorn

kenmerk: 2019-028996

Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op de hoek van de Godfried Bomanstraat en de PC Stamstraat is in 2014 scholencluster De Twijn gebouwd. Op deze locatie zijn 2 verschillende scholen en een kinderopvang gehuisvest. Aan de Godfried Bomanstraat is een zorgverlener gevestigd. Hierdoor ontstaan er parkeerproblemen. Met name de ouders die kinderen naar school brengen hebben geen plek om dit veilig te doen. Er is veelvuldig overleg geweest met de scholen, dit heeft geleid tot het aanspreken van ouders en leerkrachten op hun gedrag. Dit heeft nog niet het gewenste effect. Daarom is in overleg besloten tot het instellen van een parkeerschijfzone (blauwe zone) op het parkeerterrein bij De Twijn (PC Stamstraat) en in de Godfried Bomanstraat tegenover huisnummer 32 en 34.

Het parkeerterrein aan de PC Stamstraat en de parkeervakken aan de Godfried Bomanstraat zijn in eigendom en beheer bij de gemeente Hellendoorn.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Met het verkeersbesluit wordt beoogd (art 2 lid 1 WvW94):

- om de veiligheid op de diverse wegen te verzekeren

- ter bescherming van de weggebruikers en de passagiers

- om de vrijheid van het verkeer zoveel mogelijk te waarborgen

- ter voorkoming of beperking van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

In het artikel 24 BABW staat dat wij over dit besluit overleg moeten voeren met de politie. Wij hebben de verkeersadviseur van de politie-eenheid Oost Nederland, district Twente, om advies gevraagd. Hij bracht over dit verkeersbesluit een positief advies uit.

BESLUIT

De parkeervakken tegenover Godfried Bomanstraat 32 en 34 en de parkeervakken op het parkeerterrein PC Stamstraat, allen in de nabijheid van De Twijn, aan te wijzen als parkeerschijfzone voor de duur van 1,5 uur gedurende de periode tussen 9:00 en 18:00 uur van maandag t/m vrijdag door plaatsing van bord E10 en aanbrengen van blauwe belijning volgens het RVV1990.

Nijverdal, 9 september 2019

Burgemeester en Wethouders van Hellendoorn

Namens deze,

V.G.M. Rodijk

Hoofd van het team Ruimtelijke ontwikkeling

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift kan gemaild worden naar gemeente@hellendoorn.nl. Vermeld u bij het onderwerp ook het kenmerk/nummer van dit verkeersbesluit.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

1. naam en adres van de indiener;

2. de dagtekening;

3. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

4. de gronden van het bezwaar.

 

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven