Ontwerp Chw-bestemmingsplan Parapluherziening Staat van Bedrijfsactiviteiten – energieinstallaties met houtige biomassa en/of fossiele brandstoffen

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van donderdag 26 september 2019 tot en met woensdag 6 november 2019 het ontwerp Chw-bestemmingsplan Parapluherziening Staat van Bedrijfsactiviteiten – energieinstallaties met houtige biomassa en/of fossiele brandstoffen voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Met het Chw-bestemmingsplan kunnen nieuwe installaties voor energieopwekking met houtige biomassa en/of fossiele brandstoffen worden geweerd. Dit gebeurt door het toestaan van deze bedrijven te schrappen uit de Staat van Bedrijfsactiviteiten van de bestemmingsplannen Bedrijventerreinen e.o. en snelwegen uit 2014 en Entreegebied de Wieken Zuid uit 2016. Nieuwe installaties passen niet in de CO2-neutrale warmtevoorziening die de gemeente voorstaat. Dit is vastgelegd in de door de raad op 9 juli 2019 vastgestelde Warmtevisie Amersfoort.

 

Procedure ontwerp Chw-bestemmingsplan

Het ontwerp Chw-bestemmingsplan Parapluherziening Staat van Bedrijfsactiviteiten – energieinstallaties met houtige biomassa en/of fossiele brandstoffen ligt van donderdag 26 september 2019 tot en met woensdag 6 november 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. Het ontwerp Chw-bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via:

  • 1.

    de landelijke voorziening voor bestemmingsplannen www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00174-0201, deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies) en

  • 2.

    de gemeentelijke website www.amersfoort.nl (bouwen en verbouwen > plannen in procedure).

     

Gedurende de periode van terinzageligging van het ontwerp Chw-bestemmingsplan kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

Een brief schrijven en deze per post verzenden naar: Gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. afdeling Stad en Ontwikkeling, Postbus 4000, 3800 EA te Amersfoort. Vermeld in uw zienswijze op welk ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze betrekking heeft.

Via het Online formulier: Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, bij de informatie over het betreffende ontwerpbestemmingsplan. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD? Kijk op www.digid.nl.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Dick Schalks via telefoonnummer (033) 469 4828 of e-mail via D.Schalks@amersfoort.nl.

 

Naar boven