Gemeente Uithoorn - Verkeersbesluit tijdelijke afsluiting gedeelte Europarei - Uithoorn

Logo Uithoorn

Kenmerk Uithoorn: 2019-065942

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn;

Formeel kader

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle gemeentelijke wegen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de, namens de politiechef politieregio Amsterdam, gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering over dit verkeersbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

In het kader van het bouwplan Europarei Midden te Uithoorn wordt nadat de Churchillflat is gesloopt (2018/2019) ook de De Gasperiflat aan de Europarei gesloopt. Ten behoeve van de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden is op 18 januari 2018 onder nummer 2018-002297 een tijdelijk verkeersbesluit genomen voor de geslotenverklaring van de Europarei. Door het opschuiven van de werkzaamheden en ten behoeve van de sloop, het voorbelasten van de toekomstige woonstraten en het bouwverkeer van de nieuwe woningen, dient nu de Europarei tussen de Straatsburglaan en de meest westelijke ingang naar het parkeerterrein van de Schumanflat te worden afgesloten voor voertuigen. Ten einde de veiligheid op de weg te verzekeren, weggebruikers en passagiers te beschermen en overlast en of hinder/schade veroorzaakt door het verkeer te voorkomen of te beperken (art. 2 lid 1, sub a en b en lid 2 sub a Wegenverkeerswet 1994) wordt het genoemde deel van de Europarei gesloten verklaard voor alle verkeer met uitzondering van bouwverkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Een en ander wordt bewerkstelligd door het plaatsen van de borden C1 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer BMO 19.0557.1.

 

Belangenafweging

Het belang van bescherming van weggebruikers is afgewogen tegen het belang van bereikbaarheid. Hierbij staat het belang van verkeersveiligheid voorop door het bouwverkeer te scheiden van al het overig verkeer. Omleidingsroutes worden ingesteld ten einde de bereikbaarheid op alternatieve wijze in stand te houden.

 

Doel

Ten behoeve van de sloop, het voorbelasten van de toekomstige wegen en het bouwverkeer voor de bouw van de nieuwe woningen, dient de Europarei dient de Europarei tussen de Straatsburglaan en de meest westelijke ingang naar het parkeerterrein van de Schumanflat te worden afgesloten voor voertuigen. Door de afsluiting voor alle verkeer, met uitzondering van het bouwverkeer dat noodzakelijk is voor de sloop- en bouwwerkzaamheden wordt de verkeersveiligheid geborgd. Nadat de nieuwe woningen zijn opgeleverd, naar verwachting per 1 november 2020, zal de Europarei weer worden opengesteld voor voertuigen.

BESLUIT

Het deel van de Europarei tussen de Straatsburglaan en de meest westelijke ingang naar het parkeerterrein van de Schumanflat gesloten te verklaren voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee met uitzondering van het bouwverkeer bestemd voor het bouwplan Europarei door het plaatsen van de borden C1 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, van 13 september 2019 tot en met 1 november 2020, of eindigend zoveel eerder of later als het moment waarop de nieuwe woningen van het bouwplan Europarei Midden zijn opgeleverd, conform de bij dit besluit behorende tekening met numme BMO 19.0557.1

 

 

Uithoorn, 12 september 2019

namens dezen,

ing. P.M. Louwerse

Teamleider Inrichting & Beheer, afdeling Buurt, Uitvoerings organisatie Duo+

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Een bezwaarschrift tegen dit besluit kan door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn) binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • 1.

    naam en adres,

  • 2.

    datum bezwaarschrift,

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt,

  • 4.

    de reden(en) waarom u bezwaar maakt,

  • 5.

    schrijft u het bezwaarschrift in een vreemde taal, dan zorgt u voor een vertaling,

  • 6.

    (bij voorkeur) een kopie van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken.

Naar boven