Vastgesteld wijzigingsplan Evendijk en Damweg in Schoorl

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van Bergen maken bekend dat zij op 25 juni 2019 het wijzigingsplan Evendijk en Damweg in Schoorl met planidentificatienummer NL.IMRO.0373.WZP4003evendkdamwg-C001 hebben vastgesteld.

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op het toevoegen van twee extra bouwvlakken. Een bouwvlak op een perceel aan de Damweg, kadastraal bekend gemeente Schoorl, sectie D, nummer 2868 en een bouwvlak op een perceel gelegen aan de Evendijk, kadastraal bekend gemeente Schoorl, sectie D, nummer 1938. Zodat hier op termijn twee vrijstaande woningen gebouwd kunnen worden. In het geldend bestemmingsplan ‘Schoorl kernen en buurtschappen’ ligt op de aangegeven percelen aan de Evendijk en de Damweg een wijzigingsbevoegdheid op grond waarvan het college bevoegd is tot het toevoegen van extra bouwvlakken met in achtneming van een aantal bepalingen. Het wijzigingsplan Evendijk en Damweg in Schoorl is een uitwerking van deze bevoegdheid.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het vastgestelde wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 26 september 2019 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0373.WZP4003evendkdamwg-C001. Daarnaast ligt het wijzigingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR Alkmaar.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Plannen en Projecten van de gemeente Bergen, tel. 072 888 0000 of via info@bergen-nh.nl.

Bergen, 25 september 2019

Naar boven