Ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10”

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 september 2019 het ontwerp bestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor ter inzage legging.

Ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10”

Het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” biedt een juridische regeling voor het realiseren van 7 patiowoningen op genoemde locatie waar op dit moment bedrijfsbebouwing staat. De nu geldende bestemming “Bedrijf” komt te vervallen en de bedrijfsbebouwing zal verwijderd worden.  

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevels van één van de woningen wordt overschreden vanwege het verkeer op de Rijksweg A50 en dat er geen doelmatige geluid beperkende maatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarden kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om voor het onderhavige plan een hogere grenswaarde vast te stellen. Dit ontwerp besluit ligt samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” en het ontwerp besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder met alle daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 september 2019, gedurende zes weken, tot en met woensdag 6 november 2019 ter inzage in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.OED001BP0032018P-ON01

Zienswijzen bestemmingsplan “Sint-Oedenrode-Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10”

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met mevrouw L. Vulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Zienswijzen ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad, postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met mevrouw L. Vulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 25 september 2019

Naar boven