Voorontwerpbestemmingsplan Balk Herontwikkeling Jachthaven Lutsmond , Gemeente De Fryske Marren, ter inzage

Logo De Fryske Marren

(bekendmaking op grond van de inspraakverordening)

 

Met ingang van 20 september 2019 ligt gedurende zes weken het voorontwerpbestemmingsplan Balk Herontwikkeling Jachthaven Lutsmond voor iedereen ter inzage.

 

Plangebied

Ten noordoosten van Balk ligt een recreatiegebied aan de Lutsmond en aansluitend op het Slotermeer. Aan de zuidzijde van de Luts ligt jachthaven en camping Lutsmond. Aan de westkant van de camping zijn volgens het geldende bestemmingsplan camperstandplaatsen toegestaan.

 

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling van Jachthaven en landschapscamping Lutsmond waarbij een aantal functies mogelijk worden gemaakt zoals het toevoegen van 24 recreatiewoningen, kleinschalige horeca-activiteiten (koffiecorner, verkoop kleine etenswaren, alcoholvrije dranken), een servicepunt voor brandstof en een parkeerplaats. Ter compensatie van verhard oppervlak wordt een waterpartij aangelegd. Het westelijk deel van het plangebied wordt beschikbaar gesteld voor natuurontwikkeling.

 

 

Waar ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Daarnaast is informatie over het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl . Het voorontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.BPBLK19JHVLUTSMOND-VO01.

 

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw inspraakreactie over het plan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een inspraakreactie per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk. Schrijf een brief aan Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– voorontwerpbestemmingsplan Balk- Herontwikkeling Jachthaven Lutsmond ;

– waarom u een inspraakreactie indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt.

 

Burgemeester en wethouders nemen besluit over de overleg- en inspraakreacties . Aan de hand van de overleg- en inspraakresultaten wordt besloten om het ontwerpbestemmingsplan gereed te maken voor de formele vaststellingsprocedure met zienswijzenmogelijkheid bij de gemeenteraad. Deze procedure wordt later apart bekendgemaakt.

 

Joure, 19 september 2019.

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren..

 

Naar boven