Bekendmaking voorbereidingsbesluit “Wonen in bestemmingsplannen

Logo Schouwen-Duiveland

 

De gemeenteraad heeft op 12 september 2019 - op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening - verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gronden zoals weergegeven op het bij het voorbereidingsbesluit horende verbeelding. Het gaat om de gronden die vallen in de volgende bestemmingsplannen: 'Buitengebied', ‘Brouwershaven, Noordgouwe en Dreischor', 'Heereweg 33-35-37 Noordgouwe', 'Bebouwde kom Zierikzee', 'Bebouwde kom Bruinisse', 'Woningbouw Riekusweel IV', 'Dreef Bruinisse', 'Zonnemaire Ouwerkerk Sirjansland', 'Bebouwde kom Poortambacht' en 'Bedrijventerrein Zierikzee 2014'.

In het voorbereidingsbesluit ‘Wonen in bestemmingsplannen’ (NL.IMRO.1676.00285Vbb-VA01) is een verbod opgenomen om het gebruik van gebouwen die (mede) zijn bestemd voor het wonen of het huisvesten van personen, zodanig te wijzigen dat sprake is van meer dan één huishouden per woning. Onder een wijziging van het gebruik van gronden en gebouwen wordt mede verstaan: toename van het op het moment van inwerkingtreding van dit voorbereidingsbesluit legale bestaande aantal huishoudens per woning.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag van de bekendmaking.

U kunt het voorbereidingsbesluit raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, of via de gemeentelijke website www.schouwen-duiveland.nl. Een analoge versie van het voorbereidingsbesluit ligt voor iedereen ter inzage in de leesruimte in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Het is niet mogelijk om tegen een voorbereidingsbesluit bezwaar of beroep in te stellen.

 

Zierikzee, 20 september 2019

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven