Vastgesteld bestemmingsplan Leijsenakkers, 2e wijziging (uitbreiding begraafplaats)

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend in haar vergadering van dinsdag 3 september 2019 het bestemmingsplan Leijsenakkers, 2e wijziging (uitbreiding begraafplaats) (NL.IMRO.0826.WYZ2leijsenakkers-VA01) te hebben vastgesteld. Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde wijzigingsplan, met de hierbij behorende stukken liggen ter inzage. Dit wijzigingsplan is gebaseerd op een in het bestemmingsplan opgenomen bevoegdheid van burgemeester en wethouders om dit bestemmingsplan onder bepaalde voorwaarden te wijzigen.

Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming "Agrarisch" naar de bestemming "Maatschappelijk" ten behoeve van de uitbreiding van de begraafplaats. De begrenzing van het plangebied wordt gevormd door aan de noordzijde begrensd door de begraafplaats aan de Veerseweg, aan de oostzijde door agrarische gronden en enkele woningen aan de Pieter Koolenstraat, aan de zuidzijde door agrarische gronden en woningen aan de Leijsenstraat en aan de westzijde door woningen aan de Vicarislaan.

Het wijzigingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp-wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen een tekstuele aanpassing van de toelichting

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde wijzigingsplan Leijsenakkers, 2e wijziging (uitbreiding begraafplaats) liggen van donderdag 19 september 2019 tot en met woensdag 30 oktober 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Vanaf donderdag 19 september 2019 kunt u de stukken ook digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Van donderdag 19 september 2019 tot donderdag 31 oktober 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan door:

  • -

    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerp-wijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 18 september 2019

Naar boven