Vastgesteld bestemmingsplan 'Langeweg 101'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 26 september 2019 tot en 6 november 2019 het vastgestelde bestemmingsplan 'Langeweg 101' met plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.bplangeweg101-3001 ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de woning gelegen op het perceel aan de Langeweg 101 in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De woning maakte in het verleden deel uit van het achtergelegen glastuinbouwbedrijf. Dit tuinbouwbedrijf is reeds verkocht en wordt al geruime tijd geëxploiteerd door derden. Op grond van de 'Wet Plattelandswoning' is het mogelijk om voormalige agrarische bedrijfswoningen aan te merken als plattelandswoning. Hierdoor mag ook iemand die niet aan het agrarische bedrijf verbonden is in de woning wonen. De woning behoud de agrarische bestemming en krijgt de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch: plattelandswoning’. Tegelijkertijd leidt het aanmerken als plattelandswoning niet tot een (milieukundige) beperking van het achtergelegen glastuinbouwbedrijf.

Stukken ter inzage

Van 26 september 2019 tot en met 6 november 2019 ligt het vastgestelde bestemmingsplan 'Langeweg 101', inclusief de onderliggende stukken ter inzage. U kunt de betreffende stukken vinden op de volgende locaties:

  • -

    Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het digitale ontwerpbestemmingsplan geplaatst. Dit kunt u vinden via het plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.bplangeweg101-3001;

  • -

    Het ontwerpbestemmingsplan is geplaatst op de gemeentelijke website www.hendrik-ido-ambacht.nl;

  • -

    De papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Bovengenoemden kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven