Ontwerp bestemmingsplan “Tzummarum - Kleasterwei 8, 8A en 8B”, Tzummarum

Logo Waadhoeke

Ontwerp bestemmingsplan “Tzummarum – Kleasterwei 8, 8A en 8B”

Het college van burgemeester en wethouders van Waadhoeke maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 19 september 2019 tot en met  30 oktober 2019 voor een ieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan “Tzummarum – Kleasterwei 8, 8A en 8B ”.

Omschrijving van het plangebied

Direct ten westen van het dorp Tzummarum bevinden zich de percelen Kleasterwei 8, 8A en 8B. Bij de actualisering van het (geldende) bestemmingsplan Buitengebied 2013 is de juridische regeling voor deze percelen in overeenstemming gebracht met het, volgens de gemeente, feitelijk gebruik. Hiertoe hebben de percelen de volgende bestemmingen gekregen:

  • -

    Kleasterwei 8: bestemming 'bedrijf'(bedrijfswoning bij 8B);

  • -

    Kleasterwei 8A: bestemming 'bedrijf' inclusief mogelijkheid voor een bedrijfswoning;

  • -

    Kleasterwei 8B: bestemming 'bedrijf' met minder bouwmogelijkheden ten opzichte van het voormalige bestemmingsplan Buitengebied.

Echter is door de gebruikers van de percelen geconstateerd dat het feitelijk gebruik en de gewenste

situatie van de percelen afwijkt van het geldende bestemmingsplan. Om de gewenste situatie planologisch te regelen, is een nieuw bestemmingsplan nodig. De gemeente is voornemens om hieraan mee te werken door aan de Kleasterwei 8 een woonbestemming toe te kennen, de planologische mogelijkheid voor een bedrijfswoning van Kleasterwei 8A naar Kleasterwei 8B te brengen en ter plaatse van Kleasterwei 8B een uitbreiding van de bouwmogelijkheden mogelijk te maken met een oppervlakte van 2.400 m². Op het perceel Kleasterwei 8A wordt geen bedrijfswoning

meer mogelijk gemaakt. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch te regelen is dit ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Daarbij hoort een onderbouwing van een goede ruimtelijke ordening. Het ontwerpplan voorziet hierin.

Inzien en/of digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan kan op de volgende manier worden ingezien:

Inzien kan bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ’s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl.  Als zoekterm geeft u in: Tzummarum, Kleasterwei 8, 8A en 8B. De IMRO code van het plan is NL.IMRO.1949.BPTzummKleasterw8-ONT1 .

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving, 0517 380380. Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Formeel heet dit  ”een zienswijze indienen”. Tot en met 30 oktober 2019 kan een ieder een zienswijze kenbaar maken. U leest hierna hoe u een zienswijze kunt indienen. U kunt op twee manieren reageren: bij voorkeur schriftelijk óf in een gesprek.

Dat kan schriftelijk via mail op info@Waadhoeke.nl  of via een brief aan burgemeester en wethouders van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Heeft u liever een gesprek? Dan kunt u uiterlijk één week voor afloop van de termijn een afspraak maken met de ambtenaar die het bestemmingsplan behandelt.

Vervolg na tervisielegging

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal de gemeenteraad vervolgens een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Mocht het bestemmingsplan worden vastgesteld, dan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Staatscourant en op de website www.overheid.nl (onder tabblad ‘gemeenteblad’) brengen wij u tegen die tijd op de hoogte. U kunt alleen beroep instellen tegen de mogelijke vaststelling van het bestemmingsplan, als u een zienswijze heeft gegeven over het ontwerpbestemmingsplan. In een beroepsprocedure geldt daarnaast dat u belanghebbende moet zijn.

Franeker, 18 september 2019

 

Naar boven