Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Sportcentrum Kapelle’

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat met ingang van donderdag 19 september 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het besluit van de gemeenteraad van 3 september 2019 om het bestemmingsplan ‘Sportcentrum Kapelle’ vast te stellen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

 

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Vroonlandseweg in Kapelle en betreft (gedeeltelijk) de kadastrale percelen sectie P nummers 251, 461, 462, 511, 512, 608 en 613.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het project betreft de nieuwbouw van een sportcentrum. Dit centrum bestaat uit een zwembad, sporthal en gymzaal. De nieuwbouw komt ter vervanging van het huidige sportcentrum “Groene Woud” en gymzaal “Molenvaete”. Gelegen aan de Vroonlandsweg 45

en 140 in Kapelle. De nieuwbouw gaat plaatsvinden op en rond het terrein van het bestaande sportcentrum “Groene Woud”. Verder is het gebied opnieuw planologisch ingedeeld.

 

Het plan inzien

U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens als PDF-bestand te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledige digitale versie van het bestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.sportcentrum-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens kunnen belanghebbenden beroep instellen over de gewijzigde onderdelen. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, op donderdag 19 september 2019 .

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffentegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Kapelle, woensdag 18 september 2019

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven