Ter inzage legging Coördinatiebesluit ontwerpbestemmingsplan Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1 en ontwerp-omgevingsvergunning t.b.v. de bouw van 18 woningen

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1’ met identificatiecode NL.IMRO.045.BPPrinsesBeatrix1-OW01 met ingang van 19 september 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

De aanleiding van het opstellen van het bestemmingsplan ‘Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1’ is de nieuwbouw van 18 woningen aan de Prinses Beatrixlaan en de Prins Bernhardlaan.

Coördinatie

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gecoördineerd voorbereid zoals bedoeld in de het coördinatiebesluit van de gemeenteraad d.d. 31 mei 2018. De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij wil dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning samen ter inzage liggen. Beide onderdelen doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat de rechtsbescherming gebundeld plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende maar tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen vanaf donderdag 19 september 2019 voor een periode van zes weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.045.BPPrinsesBeatrix1-OW01

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. De ontwerp omgevingsvergunning is op afspraak in te zien.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 18 september 2019

Naar boven