Aanvulling op bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Nieuw Landgoed Reuseldal, Oirschotseweg Moergestel

Logo Oisterwijk

Burgemeester en wethouders van Oisterwijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend:

 

 

Ontwerpbestemmingsplan Nieuw Landgoed Reuseldal

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuw Landgoed Reuseldal [NL.IMRO.0824.BPReuseldal-ON01], ligt met ingang van 13 september 2019 tot en met 24 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op oisterwijk.nl/bestemmingsplannen ziet u de directe link naar het ontwerpbestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl

  • bij de centrale publieksbalie op het gemeentekantoor van Oisterwijk, De Lind 44 in Oisterwijk. U kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur - 17.00 uur, op donderdag van 8.30 uur - 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur - 13.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op deze momenten alleen inzien, als u er een vraag over wilt stellen kunt u een afspraak maken. Dit doet u telefonisch via telefoonnummer (013) 529 13 11.

 

Plangebied en doel

Het ontwerpbestemmingsplan “Nieuw Landgoed Reuseldal” heeft betrekking op het gebied ten zuiden van de Oirschotseweg in Moergestel (tussen huisnummers 2 en 10) en direct ten oosten van de Reusel. Het doel van het plan is om een landgoed te ontwikkelen van in totaal 15 hectare, waarvan 14,05 hectare bestemd is voor nieuwe natuur en 0,95 hectare voor drie landgoedwoningen.

 

Indienen zienswijze

U kunt tijdens de inzagetermijn uw zienswijze (mening of opmerkingen) indienen. Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij de gemeenteraad van Oisterwijk, Postbus 10101, 5060 GA in Oisterwijk, of mondeling bij de behandelend ambtenaar. U vindt de naam van deze ambtenaar in de stukken die ter inzage liggen.

 

Kennisgeving anterieure overeenkomst

Volgens de Wet ruimtelijke ordening is de gemeente verplicht om haar kosten voor een bestemmingsplan op de initiatiefnemer te verhalen. Daarom zijn nadere afspraken gemaakt met de initiatiefnemer. Deze zijn vastgelegd in een overeenkomst. Tegelijk met het plan ligt ook de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst over grondexploitatie ter inzage. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst is alleen in te zien bij de centrale publieksbalie op het gemeentekantoor. Tegen de overeenkomst kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

 

Herbegrenzing Verordening ruimte provincie Noord-Brabant

Burgemeester en wethouders van Oisterwijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 5.5 juncto artikel 38.5 van de Verordening ruimte van de provincie Noord-Brabant bekend dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan het voornemen om Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant te verzoeken tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant (NNB), de Groenblauwe mantel en de aanduiding Reservering waterberging in het plangebied ter inzage ligt voor zienswijzen. Dit betreft een aanvulling op de bekendmaking van het ontwerpbestemmingsplan van 11 september 2019.

 

Het plangebied bestaat grotendeels uit de structuur NNB en in het zuidoosten een klein deel Groenblauwe mantel. Ter plaatse van de beoogde landgoedwoningen wordt verzocht om het NNB te herbegrenzen op basis van de regeling ‘Wijziging van de begrenzing op verzoek bij kleinschalige ingrepen’. Het gaat om niet-gerealiseerde NNB, dus er is geen sprake van vernietigd of verstoord areaal. Compensatie vindt plaats door aanleg van 0,75 ha extra natuur binnen het plangebied. Daarnaast wordt verzocht om de structuur Groenblauwe mantel plaatselijk om te zetten naar NNB, en de aanduiding Reservering waterberging gedeeltelijk te herbegrenzen. Schriftelijke zienswijzen over het voorgenomen verzoek om herbegrenzing kunt u richten aan de gemeente Oisterwijk, Postbus 10101, 5060 GA in Oisterwijk, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpverzoek herbegrenzing Nieuw Landgoed Reuseldal”.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar, te bereiken via telefoonnummer (013) 529 13 11.

 

 

Naar boven