Ontwerp-bestemmingsplan Schieveste fase 5, eerste herziening

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 19 september 2019 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5, eerste herziening’ (NL.IMRO.0606.BP0045-0001) voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding en plangebied

De gemeenteraad heeft op 15 september 2015 het bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan biedt ruimte en flexibiliteit voor de ontwikkeling van een hotel en bioscoopcomplex. Met de realisatie van de bioscoop is deze ruimte en flexibiliteit niet meer nodig om dit deel van het gebied te kunnen ontwikkelen. Daarnaast kan het laten voortbestaan van deze ruimte en flexibiliteit afbreuk doen aan het op grond van het Stedenbouwkundig plan Schieveste fase 5 gewenste eindbeeld. Om deze redenen wordt het bestemmingsplan, voor het gedeelte waarop het bioscoopcomplex is gelegen, herzien en in overeenstemming gebracht met de in 2016 vergunde situatie.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 19 september 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn digitaal te raadplegen op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0606.BP0045-0001.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het ontwerp-bestemmingsplan, en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven