Verkeersbesluit

Logo Waalre

Openbare Ruimte 2019-13

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

- De gemeente Waalre open staat voor het stimuleren van elektrisch rijden;

- Elektrisch rijden bijdraagt aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnen de gemeente en elders;

- Voor het opladen van elektrische voertuigen een netwerk van oplaadlocaties nodig is;

- De parkeerplaatsen met laadpalen enkel gebruikt mogen worden voor het parkeren van elektrische voertuigen die zichtbaar aan het laden zijn;

- Door de vele voordelen van elektrisch rijden voor de omgeving, het verloren gaan van een openbare parkeerplaats ten gunste van een selecte groep gebruikers, als acceptabel wordt gezien;

- Het reserveren van openbare parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen juridisch is geregeld in RVV artikel 24;

- Er op de specifieke parkeerplaats een E8 bord wordt geplaatst met het onderbord "opladen elektrische voertuigen" om aan de juridische eisen te voldoen.

BESLUIT

Tot het reserveren van 1 parkeerplaats gelegen nabij "Varendonk 52", enkel bestemd voor elektrische personenauto's welke gebruik maken van de aanwezige laadpaal.

Waalre, 12 september 2019

Burgemeester en wethouders

Namens deze,

De heer J.P.J. Thomassen

Verkeersdeskundige

Mededelingen

De politie gaat akkoord met het bovenstaande besluit.

Voor het inzien van het verkeersbesluit met bijbehorende stukken kunt u telefonisch een afspraak maken, telefoonnummer 040-2282500.

Bezwaar- of beroepsclausule

Binnen 6 weken kunt u tegen dit besluit een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Waalre. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na publicatie in de Staatscourant. In het geval u een bezwaarschrift heeft ingediend kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Brabant-Oost, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Naar boven