Verkeersbesluit voor het instellen van een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats aan de Leonard Springerlaan 338, nabij de ingang van de woning, kenmerk 211554-2019

Logo Deventer

BESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer besluit tot:

het instellen van een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats aan de Leonard Springerlaan 338, nabij de ingang van de woning. De gehandicaptenparkeerplaats wordt aangegeven door middel van parkeervakmarkering en het bord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) in combinatie met het onderbord met daarop het kenteken van het bij de aanvrager in gebruik zijnde voertuig vermeld.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Aanleiding

Bij de gemeente is een aanvraag ingediend tot het instellen van een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats aan de Leonard Springerlaan 338.

 

Motivering en belangenafweging

De genoemde parkeervakken zijn gelegen binnen de grenzen van de gemeente Deventer en zijn in beheer en onderhoud bij de gemeente Deventer.

De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenkaart.

De aanvrager wordt gezien zijn handicap niet in staat geacht om grote afstanden te voet af te leggen en gedurende lange tijd zonder begeleiding te zijn. Er is daarom behoefte aan een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats op een voor de aanvrager geschikte locatie dichtbij zijn woning.

Na een zorgvuldige afweging is gekozen voor het instellen van een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats aan de Leonard Springerlaan nabij huisnummer 338, te realiseren op locatie volgens bijgevoegde tekening.

Aan het verkeersbesluit ligt het volgende verkeersbelang ten grondslag (art. 2 WVW 1994):

het waarborgen van de vrijheid van verkeer (zodat betrokkene in staat is deel te nemen aan het verkeer en de medische beperkingen dit niet in de weg staan);

De overige verkeersbelangen zijn in dit geval niet van toepassing.

 

Wettelijk kader

- Artikel 2, eerste lid, onder a. van de Wegenverkeerswet 1994, bevat de verkeersbelangen die minimaal afgewogen dienen te worden bij een verkeerbesluit.

- In artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994, is bepaald dat voor de plaatsing en verwijdering van bepaalde verkeerstekens en onderborden een verkeersbesluit is vereist.

- In artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald welk bestuursorgaan bevoegd is een verkeersbesluit te nemen.

- Artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer geeft aan voor welke verkeerstekens het plaatsen en verwijderden een verkeersbesluit is vereist.

- Op grond van artikel 24 van het BABW is overleg geweest met de gemandateerde van Politie, Eenheid Oost-Nederland, district IJsselland.

- In de Regeling tot verlening van bevoegdheden gemeente Deventer en de bijhorende lijst van bevoegdheden is vastgelegd dat de programmamanager Leefomgeving is gemandateerd voor het nemen van verkeersbesluiten.

Publicatie

Bekendmaking van het verkeersbesluit geschiedt digitaal door publicatie in de Staatscourant van 13 september 2019 (www.zoek.officielebekendmakingen.nl).

 

Rechtsmiddelen

Bent u het dan nog niet eens met dit besluit, schrijf dan een brief (een bezwaarschrift) aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Zet in uw brief:

• uw naam en adres;

• de datum

• het kenmerk van ons besluit;

• waarom u het niet eens bent met ons besluit;

• uw handtekening.

U moet dit bezwaarschrift hebben ingediend binnen zes weken na de dag van publicatie van dit besluit. U kunt ook bezwaar maken via ons formulier op www.deventer.nl/bezwaarschrift.

 

Deventer, 9 september 2019

namens burgemeester en wethouders van Deventer,

 

R.A.P. van Hout

Programmamanager Leefomgeving

 

Naar boven