Verkeersbesluit Laad- en losstrook Kruisstraat

Logo 's-Hertogenbosch

 

Op verschillende plekken in de binnenstad wordt overlast ervaren van het laad- en losverkeer. Vooral aan de randen van het gebied van de selectieve afsluiting die door de beweegbare palen in de middaguren alleen met ontheffing (het STS-gebied) toegankelijk is. Vanwege onvoldoende voorzieningen in de vorm van laad- en losplekken op korte loopafstand wordt stil gestaan in de openbare ruimte waarbij een spanningsveld ontstaat met het gebruik van die openbare ruimte door andere verkeersdeelnemers. Zo ook in de Kruisstraat. In de omgeving van de kruising met de Postelstraat en Snellestraat wordt vaak op het trottoir stil gestaan, de doorgang van de weg geblokkeerd of de toegangen naar woningen belemmerd. Daarnaast krijgen bewoners te maken met visuele- en geluidshinder. In het proces naar de afsluiting van de Postelstraat (toevoeging aan het STS-gebied) hebben belanghebbenden gevraagd de voorzieningen voor het laden en lossen uit te breiden. Het college heeft op 19 december 2017 besloten een deel van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders in de Kruisstraat aan te duiden als laad- en losstrook. De parkeerplaatsen voor vergunninghouders worden in de Postelstraat gecompenseerd. Daar komen de betaald parkeerplaatsen als gevolg van de afsluiting van de Postelstraat te vervallen.

 

Tervisielegging verkeersbesluit

Het verkeersbesluit ligt voor iedereen vanaf maandag 16 september 2019 tot en met maandag 30 september 2019 ter inzage in het Stadskantoor.

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u bezwaar maken. Het maken van bezwaar doet u door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. U moet uw bezwaarschrift indienen binnen 6 weken nadat het besluit, waartegen u bezwaar maakt, is verzonden. U kunt uw bezwaarschrift per brief of digitaal indienen.

 

Per brief bezwaar maken

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft, een omschrijving van de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening. U moet het bezwaarschrift dus ondertekenen.

Nadat u het bezwaarschrift hebt ondertekend, stuurt u het op naar de gemeente. U moet uw bezwaarschrift richten aan: het College van burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch,

Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch

 

Digitaal bezwaar maken

U kunt ook digitaal bezwaar maken, via een vastgesteld digitaal formulier, met gebruik van DigiD.

Meer informatie hierover, alsmede het digitale bezwaarformulier, kunt u vinden op de website van onze gemeente: www.s-hertogenbosch.nl/stad-en-bestuur/bestuur/bezwaar-maken

Let op: bezwaar maken via de mail is niet mogelijk!

 

Voorlopige voorziening rechter

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit waartegen u bezwaar maakt wel geldt. Het kan zijn dat de werking van dit besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftprocedure de rechter vragen een ‘voorlopige voorziening’ te treffen. Zo’n voorlopige voorziening wordt vaak een schorsing genoemd.

 

U kunt hiertoe zelf een verzoekschrift opstellen en deze vervolgens naar de rechtbank sturen. Dit verzoek moet u dan richten aan: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA te ‘s-Hertogenbosch.

 

Aan de procedure voor ‘voorlopige voorziening’ zijn kosten verbonden (griffierecht).

 

Nadere informatie over bezwaar (en beroep) tegen beslissingen van de overheid vindt u in het digitale informatieblad Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid.

 

Voor inhoudelijke vragen belt u met de heer A. Bongers, van de afdeling Leefomgeving, tel. (073) 615 5664 of mail naar openbareruimte-verkeer@s-hertogenbosch.nl

Naar boven