Gemeente Den Helder – kennisgeving ontwerp Structuurvisie Omgevingsvisie Julianadorp

Logo Den Helder

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat de ontwerp Structuurvisie Omgevingsvisie Julianadorp met ingang van maandag 16 september 2019 tot en met maandag 28 oktober 2019 ter inzage ligt.

 

Structuurvisie Omgevingsvisie Julianadorp

 

De ‘Omgevingsvisie Julianadorp’ is een structuurvisie, opgesteld voor Julianadorp, de Duinzoom en het buitengebied de Koegraspolder. De structuurvisie is voor het gemeentebestuur een belangrijke handleiding voor het opstellen van toekomstige bestemmingsplannen en/of het omgevingsplan, na invoering van de Omgevingswet. Ook bij toekomstige ontwikkelingen in de (fysieke) leefomgeving van Julianadorp (bijvoorbeeld als het gaat om woningbouw, woonomgeving, milieu, verkeer) bekijkt het college wat hierover staat in de structuurvisie.

Het document is tot stand gekomen in intensieve samenwerking met bewoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties in Julianadorp en met diverse bestuurlijke organisaties waarmee de gemeente samenwerkt.

 

Inzage

U kunt de ontwerp-structuurvisie Omgevingsvisie Julianadorp op verschillende manieren inzien:

- elektronisch, via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

(planidentificatie NL.IMRO.0400.SVJULIANADORP-ONT1);

- als pdf bestand (inclusief bijbehorende stukken) op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl;

- bij ons Klantcontactcentrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.

 

Zienswijze

U kunt tijdens de periode van terinzagelegging mondeling of schriftelijk uw zienswijze(n) tegen de ontwerp-structuurvisie indienen. Vermeld daarbij uw naam, adres, het registratienummer, motivatie, datum en een handtekening. Een schriftelijke reactie stuurt u naar de gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer (0223) 67 1259.

 

Vervolg

Na 28 oktober informeert het college de gemeenteraad over de zienswijzen. De gemeenteraad stelt de structuurvisie vervolgens vast. De raad betrekt de ingekomen reacties daarbij. Wij maken de vaststelling van de structuurvisie ‘Omgevingsvisie Julianadorp’ zowel digitaal als in print bekend. U kunt de definitieve versie inzien bij ons Klantcontactcentrum, digitaal kan dat via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen de vastgestelde structuurvisie Omgevingsvisie Julianadorp kunt u geen bezwaar en/of beroep indienen.

Naar boven