Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 6 Wvg

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op 9 september 2019 hebben besloten op grond van artikel 6 Wvg twee percelen voorlopig aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De percelen zijn gelegen te Horst tussen de Almeweg, Schoolstraat, Grad Roosenstraat en Westsingel in Horst.

Het besluit van het college ligt tezamen met het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 13 september 2019 ter inzage in het gemeentehuis van Horst aan de Maas aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Bezwaar en beroep 

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, tegen de voorlopige aanwijzing bezwaar maken door een bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA Horst.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om in het geval van een spoedeisend belang een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg (bestuursrechter) te Roermond.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat een eigenaar van of een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Horst aan de Maas: dhr. T. Raassens of dhr. L. Verkoijen.

Horst aan de Maas, 13 september 2019

Het college van burgemeester en wethouders

 

Naar boven