Ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Parkeren gemeente Hattem’

Logo Hattem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Parkeren gemeente Hattem’ met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van donderdag 19 september 2019 ter inzage liggen.

 

Inhoud van het plan

Vanaf 1 juli 2018 zijn de stedebouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening vervallen. Dit betekent onder andere dat om toekomstige aanvragen om omgevingsvergunning te kunnen blijven toetsen aan de gemeentelijke parkeernormen, deze opgenomen moeten worden in de geldende bestemmingsplannen. Een deel van de (nieuwere) bestemmingsplannen voorziet hier al in, maar een deel ook nog niet. Dit paraplubestemmingsplan regelt in één keer dat alle ruimtelijke plannen die in het bestemmingsplan worden genoemd met de nieuwe regeling worden aanpast.

 

Inzagetermijn

Het paraplubestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 19 september 2019 gedurende zes weken, tot en met 30 oktober 2019, voor een ieder op afspraak ter inzage in het stadhuis. U kunt een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of (038) 443 16 16. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.hattem.nl. De bestanden van het ontwerp bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” Hattem.

 

Zienswijze

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem. Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn zijn of haar zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met de heer A.M. Kleine Staarman, telefoon (038) 443 16 16.

Het college van de gemeente Hattem, 18 september 2019

Naar boven