Vastgesteld bestemmingsplan “1e Herziening Sterrenburg, locatie Grote Hondring” ter inzage

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “1e herziening Sterrenburg, locatie Grote Hondring” (NL.IMRO.0505.BP181Herzgrotehond-3101) met bijbehorende stukken met ingang van 16 september 2019 gedurende zes weken (tot en met 28 oktober 2019) voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Grote Hondring 20, waar tot voor kort een school gevestigd was. De betreffende grond leent zich voor het realiseren van in totaal 12 woningen en het bestemmingsplan biedt daarvoor de juridisch-planologische basis.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in het plan. Het betreft wijzigingen waarbij een groter deel van het plangebied voor groen wordt bestemd.

Alle wijzigingen zijn opgenomen in het raadsbesluit. Ten onrechte is bij de bekendmaking van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan op 29 juli 2018 een verkeerde versie van de verbeelding op de site www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerd. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de in de tussenuitspraak van 28 augustus 2019 de gemeenteraad opgedragen het vaststellingsbesluit opnieuw bekend te maken door kennisgeving te doen van het beschikbaar stellen op www.ruimtelijkeplannen.nl van de juiste versie van het bestemmingsplan en de reclamanten daarvan in kennis te stellen.

Tot en met uiterlijk 28 oktober 2019 kan degene die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Tegen de aangebrachte wijzigingen kan een ieder gedurende de termijn van ter inzage ligging schriftelijk beroep instellen bij beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt niet in werking voordat de Afdeling bestuursrechtspraak vande Raad van State een einduitspraak over het ingediende beroep heeft gedaan. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Dordrecht, 13 september 2019

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven