Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Stadhuis_JJP Oud’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Stadhuis_JJP Oud’ (planid: NL.IMRO.0141.00074-BP21) ter inzage te leggen.

Dit bestemmingsplan omvat de locatie van het oude stadhuis. Het oude stadhuis ligt tussen de Boddenstraat, Het Baken, De Hoven en het Stadhuisplein. Door de ingebruikname van het nieuwe stadhuis staat het oude stadhuis aan het Stadhuisplein leeg en is gezocht naar een nieuwe functie en een partij om het leegstaande gebouw te transformeren. Met de transformatie van het oude stadhuis wordt voorzien in een woningbouwprogramma van maximaal 99 woningen. Het betreft verschillende typen appartementen. Zowel huur- als koopwoningen kunnen op grond van het bestemmingsplan worden gerealiseerd. Het voorliggende bestemmingsplan biedt hiervoor de kaders.

Door de ontwikkelende marktpartij wordt naast wonen ook een deel van het pand ontwikkeld als sportschool/fitnesscentrum, horeca en (musical)theater en filmhuis. In het bestemmingsplan wordt hiertoe ruimte geboden aan een sportschool/fitnesscentrum met een maximale vloeroppervlakte van 1300 m2. Daarnaast is er maximaal 1390 m2 in het bestemmingsplan opgenomen voor een filmhuis en/of een (musical)theater en wordt er maximaal 635 m2 aan horeca van categorie 1 toegestaan. Dit betreft de horecavormen tearoom, koffiehuis, lunchroom, brasserie of bistro, welke hoofdzakelijk ondersteunend zijn aan de overige functies in het plangebied en de directe omgeving van het plangebied.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 12 september 2019 tot en met woensdag 23 oktober 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Stadhuis_JJP Oud’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

 

Naar boven