Terinzagelegging besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling realisatie crematorium algemene begraafplaats Munnikensteeg

Logo Zwijndrecht

Voor de realisatie van een crematorium is door Exploitatiemaatschappij Oud Kralingen B.V. (Van der Spek Uitvaart) een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ingediend. In Bijlage D11.2 van het Besluit milieueffectrapportage is opgenomen dat stedelijke ontwikkelingsprojecten met een oppervlakte van 100 ha of meer, bestaande uit 2000 woningen of meer, of een bedrijfsvloeroppervlak van 200.000 m2 of meer m.e.r.‐beoordelingsplichtig zijn. De beoogde ontwikkeling blijft ruim onder deze drempelwaarde, waardoor kan worden volstaan met een vormvrije m.e.r.‐beoordeling. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Uit de aanmeldnotitie blijkt dat door de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken.

Terinzagelegging

Het besluit ligt van donderdag 12 september 2019 tot en met woensdag 23 oktober 2019 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Geen zienswijzen

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is. Het maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan '1e herziening HOA – Develpark, Munnikensteeg 50', dat tegelijkertijd ter inzage ligt. Binnen die procedure kunt u zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Burgemeester en Wethouders van Zwijndrecht, 11 september 2019

Naar boven