Ontwerp paraplubestemmingsplan Archeologie

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg zijn voornemens, om met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerp paraplubestemmingsplan Archeologie aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen. Op basis van de evaluatie van het archeologisch beleid heeft de gemeenteraad vorig jaar de geactualiseerde Archeologische waarden- en verwachtingenkaart 2017 met bijbehorende bijlagen vastgesteld. Met het paraplubestemmingsplan Archeologie wordt uitvoering gegeven aan het archeologiebeleid van de gemeente Culemborg. Het paraplubestemmingsplan biedt bescherming aan de verwachte archeologische waarden van het grondgebied van Culemborg. Het bestemmingsplan geeft aan wanneer archeologisch onderzoek nodig is, in het geval ergens gebouwd (of gesloopt) gaat worden of de grond anderszins verstoord wordt.

Ter inzage  Het ontwerpplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 12 september tot en met woensdag 23 oktober 2019, gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg.

Het ontwerpplan is ook digitaal te raadplegen op www.culemborg.nl, onder ‘wonen en omgeving’, ‘bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0216.BPArcheologie-ON01

Zienswijze  Gedurende deze periode kan een ieder, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze omtrent het ontwerpplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg

Voor het mondeling naar voren brengen van de zienswijze kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 0345- 477 700.

U kunt uw zienswijze niet per e-mail indienen.

Culemborg, 11 september 2019

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven