Verkeersbesluit Marathon Eindhoven september 2019

Logo Eindhoven

Besluit

 

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven neemt een verkeersbesluit voor de volgende straten:

 

 

  • Alle straten waarop het parcours van de Marathon van Eindhoven is geprojecteerd.

Wettelijk kader

Voor de volgende inrichtingselementen in het plan is een verkeersbesluit vereist:

  • Het op 12 oktober 2019 afsluiten van de wegen die onderdeel uitmaken van het parcours van het Marathon Eindhoven Wandelevenement;

  • Het op 13 oktober 2019 afsluiten van de wegen die onderdeel uitmaken van het parcours van de Marathon Eindhoven alsmede een aantal wegvakken van de direct daarop aansluitende toegangswegen.

Het gemeentebestuur is bevoegd tot het nemen van dit besluit. De basis hiervoor is artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994.

De onderstaande belangen zijn de basis voor het verkeersbesluit. Zij staan in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Nieuwe inrichting

De bijgevoegde tekeningen geven een goed beeld van de tijdelijke verkeersituatie tijdens de Marathon.

 

Aanleiding

De straten die door de Marathon Eindhoven worden aangedaan zijn bij de gemeente Eindhoven in beheer. Op 12 en 13 oktober 2019 vindt de Marathon van Eindhoven plaats. De straten die onderdeel uitmaken van het parcours van het Marathon Eindhoven Wandelevenement op 12 oktober 2019, en de Marathon Eindhoven op 13 oktober 2019, moeten op de desbetreffende dagen voor het verkeer afgesloten worden. Dit geldt ook voor een aantal wegvakken die op het parcours van de Marathon Eindhoven aansluiten.

Om bij eventuele calamiteiten in te kunnen grijpen zijn op de belangrijke locaties hekwachten, verkeersregelaars en de medewerkers van de politie gepositioneerd.

Door deze maatregelen op en rondom het parcours van de Marathon Eindhoven kan de veiligheid van het publiek en deelnemers van de Marathon gewaarborgd worden.

Door het afzetten van het parcours dienen alternatieve omleidingsroutes beschikbaar te zijn. Hiervoor is een omleidingsplan voorzien, waarbij tevens rekening is gehouden met de routes voor de hulpdiensten. Hiermee blijft de bereikbaarheid van en de veiligheid op het wegennet zoveel mogelijk gewaarborgd.

Belangenafweging

De totstandkoming en het afzetten van het parcours van de Marathon Eindhoven is van tevoren met diverse partijen, waaronder de hulpdiensten, besproken. Alle partijen zijn akkoord gegaan met het voorliggende parcours en de daarbij behorende tijdelijke afzettingen.

Advies politie

De politie ziet erop toe dat de verkeersregels worden nageleefd. Daarom is het plan ook met haar besproken. Zij is akkoord met dit besluit.

Besluit

Het verkeersbesluit nemen voor:

  • Het op 12 en 13 oktober 2019 afsluiten van de wegen die onderdeel uitmaken van het parcours van de Marathon Eindhoven en een aantal wegvakken van de direct daarop aansluitende toegangswegen.

  • De routes waarop de maatregelen van toepassing zijn, zijn aangegeven op bijgevoegde tekeningen 10V19184-201-F en uitgeschreven in bijgevoegd document 2019-08-23 Website LTC (2) voor de Marathon Eindhoven en het Eindhoven Wandelevenement op bijgevoegde tekeningen 10V19184-102 en 10V19184-103.

 

Eindhoven, 4 september 2019

Hoogachtend,

namens burgemeester en wethouders van Eindhoven,

G.M Swaans-van der Helm

hoofd afdeling Verkeer Milieu en Duurzaamheid

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen, tot uiterlijk 6 weken na publicatie van het besluit, schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

de naam en het adres van de indiener

de dagtekening

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

de gronden van het bezwaar.

Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit.

Wel kan een belanghebbende, met een spoedeisend belang, binnen dezelfde termijn een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet voldoen aan dezelfde eisen als een bezwaarschrift.

 

Naar boven