Kennisgeving melding Besluit algemene regels milieu mijnbouw Akzo Nobel Salt B.V., Delfzijl, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

RECTIFICATIE

Op 26 juni 2019 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” (Staatsblad 2008, 125) ontvangen van Akzo Nobel Salt B.V. te Delfzijl. De melding had betrekking op een voorgenomen activiteit binnen de bestaande inrichting “aardgasbuffer Zuidwending”, gelegen aan de Zoutweg 3, te Veendam. Het perceel staat kadastraal bekend als gemeente Veendam, sectie P, nummer 1175.

De voorgenomen activiteit betrof het uitvoeren van diverse metingen in de putten A1A en A1B en het verwijderen van de productieverbuizingen uit put A1A. De werkzaamheden werden uitgevoerd met behulp van een mobiele installatie.

Op 23 juli 2019 is naar aanleiding van deze melding een kennisgeving gepubliceerd in het blad GVE-Veendammer. Deze kennisgeving vervangt die eerdere kennisgeving op het vlak van de periodeaanduiding waarbinnen de werkzaamheden plaatsvinden.

Aan de hand van een sonar meting in put A1B bleek dat er nog enige uitloging in de put gewenst was, waardoor de werkzaamheden zijn uitgelopen. De voorbereidingswerkzaamheden zijn inmiddels aangevangen. De uitgestelde werkzaamheden worden naar verwachting eind oktober 2019 afgerond. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom in de avond en nachtperiode plaatsvinden. Transporten zullen zoveel mogelijk geconcentreerd plaatsvinden tijdens de dag periode. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. H. Vorsteveld (tel. 070 – 379 8923).

Naar boven