Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Gestelstraat 3-3a, Helvoirt”

Logo Haaren

Helvoirt

Gestelstraat 3 en 3a in Helvoirt, kadastraal bekend als gemeente Helvoirt, sectie C, nummers 1775.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • Het bestemmingsplan ‘Gestelstraat 3 en 3a, Helvoirt´ met identificatienummer NL.IMRO.0788.BP17HRNGestelsstr3-VA01 van de gemeente Haaren, en;

  • De daarbij behorende stukken.

De stukken liggen met ingang van donderdag 05 september 2019 gedurende zes weken (tot en met woensdag 16 oktober 2019) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP17HRNGestelsstr3-VA01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82).

Doel bestemmingsplan

Met dit plan wordt de agrarische bestemming van de locatie gewijzigd naar een bedrijfsbestemming. Op deze manier kan de woning in gebruik worden genomen als bedrijfswoning behorende bij het niet-agrarische bedrijf. Het zuidelijk gelegen bedrijfsgebouw zal samen met de paardenbakken worden verhuurd ten behoeve van een paardenhouderij. De overige gronden en bedrijfsgebouwen zullen in gebruik worden genomen ten behoeve van het niet-agrarische bedrijf.

Anterieure overeenkomst

Tevens maken burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat er in het kader van dit bestemmingsplan een overeenkomst grondexploitatie en planschade is gesloten.

Het betreft een anterieure overeenkomst voor de betreffende locatie, waarin is afgesproken dat de gemeente zich inspant om de realisatie van het plan planologisch mogelijk te maken. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de kosten die verband houden met de ontwikkeling, uitvoering en het beheer van het plan. Daaronder wordt ook de landschappelijke inpassing van het plangebied verstaan. Verder zijn afspraken gemaakt over eventuele planschade.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De mogelijkheid om beroep in te stellen staat open voor:

  • a.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • b.

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Bovengenoemden kunnen indien zij beroep instellen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Haaren, 04 september 2019

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven