Ontwerp bestemmingsplan Schootsestraat 50, ontwerp omgevingsvergunning herbouw boerderij en ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde (gecoördineerde procedure)

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan Schootsestraat 50;

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunning voor het herbouw van de boerderij Schootsestraat 50 en een bijgebouw;

  • 3.

    ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan Schootsestraat 50 en de in voorbereiding zijnde omgevingsvergunning behelzen de afbraak van de bestaande boerderij met bijgebouw en de herbouw van boerderij en bijgebouw met dien verstande dat de boerderij wordt gesplitst in 2 woningen.

Voor de realisatie van het plan kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor geluidsbelasting uit de Wet geluidhinder. Omdat het treffen van geluidreducerende maatregelen aan de bron leidt tot overwegende bezwaren is het college voornemens een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen.

Artikel 3.31 Wro en de coördinatieregeling, zoals opgenomen in de Regeling instrumenten ruimtelijke ordening van 22 juni 2017 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Het ontwerpbestemmingsplan Schootsestraat 50, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde liggen met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 3 september tot en met maandag 14 oktober 2019 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Het ontwerp van het bestemmingsplan Schootsestraat 50 is tevens elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGS000BP0042019P-ON01

 Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad (ontwerpbestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders Omgevingsvergunning en vaststellen hogere grenswaarde). Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeente Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer P. Smulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 2 september 2019

Naar boven