Verkeerbesluit voetgangersgebied centrum Vries – gemeente Tynaarlo

Logo Tynaarlo

Zaaknummer: 647790

Op 11 juni is het verkeersbesluit voetgangersgebied centrum Vries gepubliceerd. (2019. 32722) Echter is dit niet volledig gepubliceerd, maar gedeeltelijk. Hieronder het volledige verkeersbesluit.

Gelet op:

  • -

    De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 2, 15 en 18), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (artikel 20 lid a, 21, 23, 24, 26 en 27) en de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    Het raadsbesluit van 17 november 1998, waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten door de raad aan het college is gedelegeerd.

Overwegingen:

  • -

    dat in 2018 in het centrum in Vries een herinrichting van de openbare wegen heeft plaatsgevonden;

  • -

    dat er bij deze herinrichting is gekozen voor een vriendelijkere inrichting van het centrum, d.m.v. het weglaten van paaltjes tussen de rijbaan en de wegdelen bestemd voor voetgangers in het voetgangersgebied, omdat er bijna dagelijks visueel gehandicapten van Visio de Brink komen;

  • -

    dat er bij de herinrichting voldoende parkeervakken in het centrum van Vries gemaakt zijn en dat auto’s gewoon aan de kant van de rijbaan geparkeerd mogen worden;

  • -

    dat er sinds deze herinrichting regelmatig auto’s op het weggedeelte bestemd voor voetgangers geparkeerd staan ;

  • -

    dat door deze herinrichting niet geheel duidelijk is welke weggedeelte voor voetgangers is en welk weggedeelte voor voertuigen;

  • -

    dat om in het centrum van Vries te kunnen handhaven op het foutparkeren van auto’s, het weggedeelte bestemd voor voetgangers duidelijker dient te worden aangegeven;

  • -

    dat om in het centrum van Vries te kunnen handhaven op het foutparkeren van auto’s, er een verkeerbesluit nodig is;

  • -

    dat de maatregelen genoemd in dit verkeersbesluit betrekking hebben op het voetgangersgebied in het centrum van Vries, op bijgevoegde tekening aangeduid in het rood;

Doelstellingen:

-Dit verkeersbesluit wordt genomen in het belang van de veiligheid van de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in standhouden van de weg en het waarborgen van bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Besluiten:

De maatregelen genoemd in dit verkeersbesluit hebben betrekking op de Oude Asserstraat en de Brinkstraat in Vries. Voor het instellen van een voetgangersgebied is voor het plaatsen van de borden G7 een verkeersbesluit nodig. Genoemd bord G7 staat genoemd in bijlage 1 van het RVV 1990.

Overleg:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg geplaagd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersadviseur van de Politie Drenthe.

Mandaatbesluit:

Op grond van het besluit van Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo de dato 1 januari 2016 is de heer J.H. Kuiper, manager gemeentewerken, gemandateerd door het college dit verkeersbesluit te tekenen.

Publicatie:

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de elektronische Staatscourant (https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant) conform artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen van het wegverkeer.

Inwerkingtreding:

Het besluit treedt zes weken na de dag van bekendmaking in werking.

Vries, 28 mei 2019.

Namens het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo

De heer J.H. Kuiper

manager Gemeentewerken

Bezwaar:

Op grond van het bepaalde in de algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken na de dag waarop het verkeersbesluit is gepubliceerd tegen bovengenoemd besluit schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA Vries. Het indienen van het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een belanghebbende er veel belang bij heeft dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzieningsrechter van de rechtbank.

Het verzoek om voorlopige voorziening schorst niet direct de werking van het besluit. Het besluit blijft in ieder geval in werking tot dat op het verzoek is beslist. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening, brengt de rechtbank griffierecht in rekening.

Bijlage/tekeningen:

Blauwe gedeelte = het weggedeelte bestemd voor voetgangers in het centrum van Vries.

Naar boven