Vaststelling Partiële herziening uitwerkingsplan Laak 2B – Laakse Tuinen

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, het besluit tot vaststelling van de ‘Partiële herziening uitwerkingsplan Laak 2B – Laakse Tuinen ’ voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het plan

Op 24 april 2018 is het uitwerkingsplan 'Laak 2B - Laakse Tuinen' vastgesteld. Het gebied Laakse Tuinen is na de vaststelling van het uitwerkingsplan nog niet gerealiseerd, het ligt momenteel bouwrijp klaar. Wel is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van het gebied en de bouw van de woningen. Gebleken is dat het ontwerp voor de noordwesthoek van het gebied niet mogelijk is op basis van het vastgestelde uitwerkingsplan. Een nog aan te leggen watergang in dit deel van het gebied wordt minder breed dan eerder gepland zodat er een straat langs gelegd kan worden ter ontsluiting van de woningen in dit deel van het gebied.

Om dit ontwerp mogelijk te maken is het geldende uitwerkingsplan gedeeltelijk herzien. Hiervoor is deze partiële herziening van het uitwerkingsplan Laak 2B - Laakse Tuinen opgesteld.

 

Procedure

Van vrijdag 6 september tot en met donderdag 17 oktober 2019 ligt de vastgestelde ‘Partiële herziening uitwerkingsplan Laak 2B – Laakse Tuinen’ met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het plan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00173-0301).

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp ‘Partiële herziening uitwerkingsplan Laak 2B – Laakse Tuinen’, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht is te vinden via www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of telefonisch via nummer (070) 426 44 26.

 

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven