Ontwerp Chw-bestemmingsplan Noack Soesterweg 564

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van donderdag 5 september 2019 tot en met woensdag 16 oktober 2019 het ontwerp Chw-bestemmingsplan Noack Soesterweg 564 voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Voor de gronden van de voormalige vleesfabriek Noack aan de Soesterweg 564 is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld, dat het mogelijk maakt om ter plaatse 78 woningen te bouwen.

 

Procedure ontwerp Chw-bestemmingsplan

Het ontwerp Chw-bestemmingsplan Noack Soesterweg 564 ligt van donderdag 5 september 2019 tot en met woensdag 16 oktober 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. Het ontwerp Chw-bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via:

  • 1.

    de landelijke voorziening voor bestemmingsplannen www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00150-0201, deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies) en

  • 2.

    de gemeentelijke website www.amersfoort.nl (bouwen en verbouwen > plannen in procedure).

     

Gedurende de periode van terinzageligging van het ontwerp Chw-bestemmingsplan kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

Een brief schrijven en deze per post verzenden naar: Gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. afdeling Stad en Ontwikkeling, Postbus 4000, 3800 EA te Amersfoort. Vermeld in uw zienswijze op welk ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze betrekking heeft.

Via het Online formulier: Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, bij de informatie over het betreffende ontwerpbestemmingsplan. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD? Kijk op www.digid.nl.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Dick Schalks via telefoonnummer (033) 469 4828 of e-mail via D.Schalks@amersfoort.nl.

 

Crisis- en herstelwet

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt, is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing. Dit heeft consequenties voor de beroepsprocedure, die na de vaststelling van het bestemmingsplan volgt. Het recht om in beroep te gaan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan wordt op een aantal punten ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw). Zo is het indienen van een pro forma beroep niet meer mogelijk. Dit betekent dat als er beroep wordt ingesteld tegen het plan hiervoor een versnelde procedure van toepassing is. De beroepsgronden kunnen achteraf ook niet meer worden aangevuld.

 

Naar boven