[Vastgesteld bestemmingsplan “Parapluplan wonen en parkeren Landerd”]

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2019 het bestemmingsplan “Parapluplan wonen en parkeren Landerd” gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit en bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage. Hieronder wordt aangegeven waarover het bestemmingsplan gaat en hoe u kunt reageren.

Inhoud van het plan

Wonen

Het parapluplan geeft de gemeente meer regie op woon(zorg)initiatieven.

De geldende gemeentelijke bestemmingsplannen laten iedere vorm van kamerbewoning (met zorg) rechtstreeks toe zonder dat hiervoor een omgevingsvergunning is vereist. Via het parapluplan krijgt het college de bevoegdheid om via het verlenen van een omgevingsvergunning medewerking te verlenen aan dergelijke ontwikkelingen. Dit geeft de gemeente meer regie bij woon(zorg)initiatieven waarmee ongewenste negatieve ruimtelijke en maatschappelijke effecten kunnen worden tegengegaan.

Parkeren

In sommige gemeentelijke bestemmingsplannen wordt niet of onvoldoende verwezen naar de geldende parkeernormen. Met het parapluplan wordt een eenduidige parkeernorm systematisch vastgelegd in de regels van het bestemmingsplan. Er wordt onderscheid gemaakt in parkeernormen voor in de kernen en in het buitengebied. Daarbij komt dat de landelijke parkeernormen in 2018 zijn geactualiseerd. Met dit parapluplan gaan deze parkeernormen als standaard gelden voor de gemeente Landerd.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van onder meer zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan zijn kleine  aanpassingen doorgevoerd waardoor het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In de “Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen” zijn de ingekomen zienswijze samengevat en beoordeeld.

Het bestemmingsplan bekijken

Het vaststellingsbesluit, het gewijzigde bestemmingsplan en de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen, alsmede alle daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 2 september 2019 tot en met 10 oktober 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

 

  • 1.

    U kunt het plan ook bekijken op de website

    NL.IMRO.1685.bpwonenparkeren-VG01;

  • 2.

    De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via:

    http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685. bpwonenparkeren-VG01

 

Reageren op het vastgesteld bestemmingsplan

Vanaf 2 september 2019 kan gedurende de genoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door belanghebbenden die op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad. Tegen die onderdelen van het plan die gewijzigd zijn vastgesteld kan door iedereen beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de voornoemde Afdeling. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met Lars Hövels via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail lars.hovels@landerd.nl.

Naar boven