Kennisgeving bestemmingsplan ‘Bospolder-Tussendijken’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 6 september 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 17 oktober 2019) het ontwerpbestemmingsplan "Bospolder-Tussendijken” (NL.IMRO.0599.BP1095BospTussend-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De noordelijke plangrens wordt globaal gevormd door de achterste perceelgrens van de panden aan de noordzijde van de Mathenesserweg. De westelijke plangrens bestaat uit het Marconiplein, een klein stukje van het Hudsonpad en de Vierhavensstraat. Zowel het Marconiplein als de Vierhavensstraat vallen binnen het plangebied. De zuidelijke plangrens wordt gevormd door de Pelgrimsstraat. De Spanjaardstraat, Noordschans en het hart van de Delfshavense Schie bepalen de oostelijke plangrens.

 

Het huidige bestemmingsplan 'Bospolder - Tussendijken' is vastgesteld in 2007 en is onherroepelijk geworden in 2009. In 2019 is het plan ca. 10 jaar oud en aan actualisatie toe. Daarnaast spelen er in de directe omgeving van het plangebied ontwikkelingen die aanleiding geven tot herziening van de bestemmingsplannen die daar gelden. De bestemmingsplannen ‘Vierhavensstraat e.o.’, ‘Mathenesserdijk e.o.’ en een klein deel van het bestemmingsplan ‘Spangen’ maken daarom ook onderdeel uit van het nieuwe bestemmingsplan.

 

De belangrijkste ontwikkelingen die het nieuwe bestemmingsplan mogelijk maakt zijn als volgt:

 

  • 1.

    woningbouw op de koplocatie en staart/Diepeveenlocatie van het Dakpark: hier kunnen maximaal 280 nieuwe woningen gebouwd worden;

  • 2.

    aanpak Mathenesserweg: om het woon- en leefklimaat aan de Mathenesserweg structureel te verbeteren zijn de planologische mogelijkheden uit de geldende bestemmingsplannen herzien. Dit is noodzakelijk om nieuwe ongewenste functies zo veel mogelijk te voorkomen;

  • 3.

    nieuwe woningen in vrijkomende onderwijsgebouwen en gemeentelijk vastgoed: mogelijk komen een aantal schoolgebouwen in het gebied vrij die geschikt zijn om te transformeren naar woongebouwen. Ook staat er gemeentelijk vastgoed dat hiervoor geschikt is. Daarom is bij een aantal gebouwen de bestemming verruimd met de functie ‘wonen’;

  • 4.

    cultuurhistorie: cultuurhistorisch waardevolle bebouwing is nu beschermd door een dubbelbestemming die een drempel opwerpt tegen sloop.  

     

    Zienswijzen

    Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Ook kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met nummer 06-57999736.

     

    Informatieavond

    Er wordt een informatieavond over het bestemmingsplan gehouden op woensdag 25 september, van 19.00 tot 21.00 uur in het huis van de wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80, Rotterdam. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

     

    Rotterdam, 4 september 2019

     

    Burgemeester en wethouders voornoemd,

    namens dezen,

     

    mevr. H. M. van Bockxmeer

    Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven