Wijzigingsplan Wakkendijk 242 te Eemnes vastgesteld

Logo Eemnes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken bekend dat op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het wijzigingsplan ‘Wakkerendijk 242’ (NL.IMRO.0317.WpWakkerendijk242-Va01) gewijzigd is vastgesteld op 13 augustus 2019.

Inhoud plan

Tot voor kort was op dit perceel een melkveebedrijf gevestigd. Het plan voorziet in de wijziging van de agrarische bestemming naar een woonbestemming. Het perceel krijgt de bestemming wonen. Daarnaast is een er mogelijkheid om een nieuwe woning aan de voorzijde van het perceel, ter plaatse van de huidige kippenschuur, te realiseren. De wijziging die bij vaststelling is aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan betreft het opnemen van een maximale bouwhoogte van 8 meter voor de nieuwe bouwvlek op de voorzijde van het perceel.

Ter inzage legging

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt gedurende 6 weken van 28 augustus 2019 tot en met 8 oktober 2019 ter inzage en kan worden ingezien in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak. Telefoonnummer 14 035. Tevens kunt u het wijzigingsplan inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage door:

-een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpwijzigingsplan bij het college;

-een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij het college in te dienen;

-een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde wijzigingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het vaststellingsbesluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Eemnes, 28 augustus 2019

 

 

Naar boven