Gemeente Uithoorn - Verkeersbesluit geslotenverklaring Mgr. Noordmanlaan - De Kwakel

Logo Uithoorn

Uithoorn, kenmerk: 2019-059913

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn;

Formeel kader

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle gemeentelijke wegen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de, namens de politiechef politieregio Amsterdam, gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering over dit verkeersbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

In de Mgr. Noordmanlaan te De Kwakel vinden vanaf 26 augustus 2019 bouwwerkzaamheden plaats ter uitvoering van het bouwen van nieuwe woningen. Hiertoe is het noodzakelijk om maatregelen voor het verkeer te treffen om zoveel mogelijk de veiligheid op de weg te waarborgen en weggebruiker en passagiers te beschermen (art 2, lid 1 a en b Wegenverkeerswet 1994).

De verkeersmaatregelen worden tijdelijk ingesteld voor de duur van de bouwperiode, te weten van 26 augustus 2019 tot 1 maart 2020. De maatregelen bestaan uit :

een geslotenverklaring van de Mgr. Noordmanlaan door middel van het plaatsen van het bord C1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 en afzethekken;

het instellen van een verplichte rijrichting vanuit noordelijke richting op de Mgr. Noordmanlaan door middel van het plaatsen van de borden C2 en C3 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990;

het instellen van een verplichte rijrichting/passeerpunt in de Sint Jozeflaan door het plaatsen van het bord D2 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990;

het instellen van een parkeerverbod aan beiden zijden van de Mgr. Noordmanlaan, zowel in noordelijke als zuidelijke richting door, door het plaatsen van het bord E1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990.

 

Verder worden de aanwezige gehandicaptenparkeerplaatsen verplaatst naar de parkeervakken buiten het geslotenverklaarde gedeelte van de Mgr. Noormanlaan. Er geldt een tweedeling in de maatregelen in zoverre dat er een onderscheid gemaakt wordt voor het dagdeel tussen 07.00 - 17.00 uur en 17.00 - 07.00 uur. Tijdens het eerste tijdvak wordt op de geslotenverklaring een uitzondering gemaakt voor het bouwverkeer ten behoeve van het bouwproject. Na 17.00 uur wordt de weg opengesteld voor alle verkeer, echter parkeren blijft verboden.

Belangenafweging

In verband met de breedte van de weg en de aard van de bouwwerkzaamheden is het van belang voor de verkeersveiligheid dat bouwverkeer niet gemengd wordt met overig verkeer. Bewoners in de directe omgeving van de Mgr. Noordmanlaan, die tijdelijk door deze maatregelen worden getroffen, zijn in juni 2019 over de maatregelen geïnformeerd. Om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken is ervoor gekozen de weg na 17.00 uur tot 07.00 uur in open te stellen. Het belang van verkeersveilighed in de Mgr. Noordmanlaan mag zwaarder wegen dat de tijdelijke beperking in de bereikbaarheid van de woningen overdag en de beperking in parkeermogelijkheden in de nabijheid van de woning. De woningen binnen het geslotenverklaarde gebied zijn te allen tijde bereikbaar voor nooddiensten.

Doel

Door het instellen van een tijdelijke geslotenverklaring kunnen de bouwwerkzaamheden in hoog tempo worden uitgevoerd en wordt de veiligheid op de weg bevorderd door het weren van al het verkeer met uitzondering van bouwverkeer tijdens werkuren.

BESLUIT

  • 1.

    Een geslotenverklaring in beide richtingen in te stellen van 26 augustus 2019 tot 1 maart 2020 van 07.00 - 17.00 uur in de Mgr. Noordmanlaan te De Kwakel door middel van het plaatsen van het bord C1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 en afzethekken, conform de bij dit besluit behorende tekening fase 1.

  • 2.

    Een verplichte rijrichting vanuit noordelijke richting in te stellen van 26 augustus 2019 tot 1 maart 2020 van 17.00 tot 07.00 uur op de Mgr. Noordmanlaan te De Kwakel door middel van het plaatsen van de borden C2 en C3 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990, conform de bij dit besluit behorende tekening fase 2.

  • 3.

    Een verplichte rijrichting/passeerpunt in te stellen van 26 augustus 2019 tot 1 maart 2020 in de Sint Jozeflaan te De Kwakel door het plaatsen van het bord D2 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990, conform de bij dit besluit behorende tekeningen.

  • 4.

    Een parkeerverbod in te stellen van 26 augustus 2019 tot 1 maart 2020 aan beiden zijden van de Mgr. Noordmanlaan te de Kwakel, zowel in noordelijke als zuidelijke richting door, door het plaatsen van het bord E1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990, conform de bij dit besluit behorende tekening fase 2.

  • 5.

    De gehandicaptenparkeerplaats in de Mgr. Noordmanlaan te De Kwakel, van 26 augustus 2019 tot 1 maart 2020, te verplaatsen naar het naar buiten het gebied van de geslotenverklaring door het verplaatsen van het bord E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990, conform de bij dit besluit behorende tekeningen.

 

Uithoorn, 26 augustus 2019

namens dezen,

ing. P.M. Louwerse

Teamleider Inrichting en beheer, afdeling Buurt, Uitvoeringsorganisatie Duo+

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Een bezwaarschrift tegen dit besluit kan door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn) binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • 1.

    naam en adres,

  • 2.

    datum bezwaarschrift,

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt,

  • 4.

    de reden(en) waarom u bezwaar maakt,

  • 5.

    schrijft u het bezwaarschrift in een vreemde taal, dan zorgt u voor een vertaling,

  • 6.

    (bij voorkeur) een kopie van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken.

Naar boven