Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’, met de daarop betrekking hebbende stukken, vrij wordt gegeven voor terinzagelegging.

Plangebied

Het plangebied ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’ is opgesteld voor de volgende locaties:

 

  • H.J.E. Wenckebachweg 200;

  • H.J.E. Wenckebachweg 212;

  • Amsterdam, sectie AG, nr. 1587 (gedeeltelijk) en 1586 (gedeeltelijk).

Deze locaties zijn allen gelegen aan de H.J.E. Wenckebachweg, nabij de kruising met de

Duivendrechtsekade en nabij de Ring A10 Oost.

 

Aanleiding

Abusievelijk ontbreekt in het vigerende bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid de maximaal toegestane bouwhoogte van gebouwen voor bovengenoemde drie locaties en geldt voor één van deze locaties een onjuiste minimale bouwhoogte.

 

Het was echter de bedoeling om in het vigerende bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid de oorspronkelijke bouwhoogtes te bestemmen zoals deze waren opgenomen in het bestemmingsplan Bedrijventerrein Weespertrekvaart - Zuid (1999), te weten:

  • maximaal 30 meter voor H.J.E. Wenckebachweg 200 en 212;

  • minimaal 6 meter en maximaal 20 meter voor sectie AG, nr. 1587 (gedeeltelijk) en 1586 (gedeeltelijk).

 

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel om de oorspronkelijke bouwhoogtes zoals deze waren opgenomen in het bestemmingsplan Bedrijventerrein Weespertrekvaart - Zuid (1999) te bestemmen. De omissie van het ontbreken van de maximale bouwhoogte in het bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid wordt hiermee hersteld. Dit sluit aan bij de plansystematiek van de rest van het plangebied Weespertrekvaart - Zuid.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’, en de hierop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 29 augustus 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1908BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Over het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Zienswijzen kunnen schriftelijk en mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost, mw. N.A.E. van Offeren., o.v.v.: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’.

 

Voor het maken van een afspraak voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost, mw. N.A.E. van Offeren, telefoonnummer 14 020 en emailadres n.van.offeren@amsterdam.nl.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

  

Amsterdam, 28 augustus 2019

 

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

Femke Halsema, burgemeester

 

Peter Teesink, gemeentesecretaris

Naar boven