Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Veegplan Achtkarspelenul hier de titel in]

Logo Achtkarspelen

 

De gemeenteraad heeft op 4 juli 2019 het bestemmingsplan Veegplan Achtkarspelen gewijzigd vastgesteld.

Inhoud

In dit Veegplan zijn verschillende plannen binnen de gemeente gebundeld, zodat niet voor elk plan afzonderlijk een bestemmingsplanprocedure hoeft te worden doorlopen. In dit geval gaat het om vijf locaties die in één keer de bestemmingsplanprocedure doorlopen (zgn. ‘Veegplan Achtkarspelen’).

In het ‘Veegplan Achtkarspelen’ zijn vijf locaties opgenomen.

  • 1.

    Lutkepost: Een extra woning (13 in plaats van 12).

  • 2.

    Nabij woning Waling Dijkstrastraat 8 te Buitenpost: Het uitbreiden van een tuin op een verkeersbestemming.

  • 3.

    Drie ligplaatsen en bijbehorend erf/tuin voor woonboten aan De Haven in Twijzel.

  • 4.

    B.J. Schurerweg te Surhuisterveen: Het gaat om een weg die momenteel is bestemd als 'Verkeers- en verblijfsdoeleinden', maar die aan de openbaarheid is onttrokken ten behoeve van de uitbreiding van het schoolplein.

  • 5.

    Fûgelkamp te Harkema, bouw van 2 x 2^1 kap woningen

 

Er gelden op deze locaties nu nog verschillende bestemmingsplannen of de beheersverordening. Deze laten de beoogde ontwikkelingen niet toe. Daarom is voor deze locaties één bestemmingsplan opgesteld die deze ontwikkelingen wel mogelijk maakt.

Eerder heeft het ontwerp-bestemmingsplan ‘Veegplan Achtkarspelen’ voor zienswijzen ter inzage gelegen. Er is tijdens de terinzageligging van het ontwerp-bestemmingsplan één zienswijze ingediend. Deze is betrokken bij de besluitvorming rond de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Gewijzigde vaststelling

Er is ambtshalve één wijziging op de verbeelding doorgevoerd en daarnaast is in de toelichting de tekst iets aangepast. De wijziging van de verbeelding heeft geleid tot een gewijzigde vaststelling ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan:

  • 1.

    De waterbestemming met de functieaanduiding ‘woonschepenligplaats’ is op de verbeelding ca. 2 meter vergroot in zuidelijke richting, zodat de woonschepen, met een maximale breedte van 5 meter, hier ook daadwerkelijk kunnen liggen. De plangrens is dus ca. 2 meter in zuidelijk richting verschoven ten behoeve van de bestemming water met de ‘functieaanduiding woonschepenligplaats’. 

Verder is in de toelichting van het bestemmingsplan in paragraaf 1.2. onder 5 de tekst met betrekking tot de locatie B.J. Schurerweg in Surhuisterveen iets aangepast omdat de raad de betreffende gronden reeds aan de openbaarheid heeft onttrokken.

De wijzigingen zijn ook terug te lezen in het raadsvoorstel en –besluit dat samen met het bestemmingsplan ter inzage ligt.

 

Vanwege de gewijzigde vaststelling is de provincie van de wijzigingen op de hoogte gebracht. De provincie heeft aangegeven in te kunnen stemmen met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

  

Ter inzage

Vanaf 29 augustus tot en met 9 oktober 2019 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.  

Het bestemmingsplan kunt u inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen; en

- via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.BpBKVeegplan2017-VG01).

 

Beroep

Tot en met 9 oktober 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het plan door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend; en

  • 3.

    een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen.

    U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuurs­recht­spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

    Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

     

    Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Klont van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

 

Buitenpost, 28 augustus 2019

 

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

 

Naar boven