Vaststelling wijzigingsplan ‘Hamersveldseweg 127’

Logo Leusden

Het college van Leusden heeft op 10 augustus 2019 het wijzigingsplan ‘Hamersveldseweg 127’ ongewijzigd vastgesteld.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in de realisatie van maximaal twee burgerwoningen op het perceel Hamersveldseweg 127: één in de bestaande boerderij, één in nieuwbouw. Het bestaande agrarische bouwperceel wordt met dit wijzigingsplan opgeheven. Daarvoor in de plaats worden twee bestemmingsvlakken ‘Wonen’ opgenomen.

Terinzagelegging

Het wijzigingsplan ligt met ingang van zaterdag 24 augustus 2019 tot en met vrijdag 4 oktober 2019 ter inzage. Het wijzigingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0327.221-0401

U kunt het bij het wijzigingsplan ook inzien bij het omgevingsloket in het Huis van Leusden op 't Erf 1, 3831 NA te Leusden. Maak hiervoor een afspraak met het omgevingsloket.

Beroep

De beroepstermijn voor het wijzigingsplan begint de dag na het ter inzage leggen van het vastgestelde wijzigingsplan, dus op zondag 25 augustus 2019. De termijn voor het instellen van beroep is zes weken, dus tot en met zaterdag 5 oktober 2019. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die daartoe niet in staat zijn geweest en aan wie dat niet verweten kan worden, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen. Ook kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het wijzigingsplan zijn aangebracht. (Maar in dit geval is dit laatste niet van toepassing, want er is sprake van een ongewijzigd vastgesteld wijzigingsplan.)

Het beroep tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van degene die het beroep instelt; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, onder voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Naar boven