Ontwerp wijzigingsplan Hageveld 1 ter inzage

Logo Heemstede

Ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Heemstede bekend dat het ontwerp wijzigingsplan met planidn: NL.IMRO.0397.WPHageveld1-0101 met ingang van 29 augustus 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Waarvoor is het ontwerp wijzigingsplan opgesteld?

Villa 't Clooster is gelegen op het perceel Hageveld 1, nabij het Atheneum College Hageveld. De eigenaar van de villa is voornemens het bestaande bijgebouw aan de woning te vervangen voor een nieuw bijgebouw. Daarnaast bestaat de wens om een nieuw vrijstaand bijgebouw te realiseren ter plaatse van de inrit vanaf de Nijverheidsweg na sloop van een oud vrijstaand bijgebouw. Vanwege het beschermde karakter van het landgoed zijn de bestaande gebouwen specifiek opgenomen in het bestemmingsplan. Wijziging van de gebouwen is uitsluitend mogelijk binnen de bestaande bouwvlakken. Een wijziging van de bouwvlakken is mogelijk, maar daarvoor moet een wijzigingsprocedure doorlopen worden. Daarvoor dient dit wijzigingsplan.

Waar kunt u het ontwerp wijzigingsplan inzien?

Het ontwerp wijzigingsplan ligt met ingang van 29 augustus 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de publiekshal van het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Heemstede. De openingstijden van het raadhuis vindt u op de website www.Heemstede.nl. Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan digitaal worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidn: NL.IMRO.0397.WPHageveld 1-0101 en op de website van de gemeente Heemstede.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn (29 augustus tot en met 9 oktober 2019) kan eenieder reageren. Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp wijzigingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Als u schriftelijk wilt reageren, dan kunt u uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Heemstede, Postbus 352, 2100 AJ Heemstede. U kunt uw zienswijze ook via een e-mail versturen aan gemeente@heemstede.nl.

Wilt u mondeling reageren dan kunt u via bovenvermeld emailadres een afspraak maken met de heer R. Visser van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Ook voor nadere informatie over het ontwerpbesluit kunt u zich tot de heer Visser wenden.

Mogelijkheden voor het instellen van beroep

Graag wijzen wij u erop dat u eerst een zienswijze moet indienen als u het met het ontwerp wijzigingsplan niet eens bent. U kunt namelijk niet in beroep bij de Raad van State tegen het later vastgestelde bestemmingsplan als u niet eerst uw zienswijze hebt ingediend, tenzij u dat redelijkerwijs niet kan worden verweten.

Naar boven