Vastgesteld bestemmingsplan Visvijver Ons Stekkie, Noordse Buurt

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Visvijver Ons Stekkie, Noordse Buurt met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpNOBvisvijver-va01 door de gemeenteraad is vastgesteld op 13 december 2018. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen en geen milieu-effect-rapportage op te stellen.

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de zienswijzen op de volgende onderdelen ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld:

  • de maximale hoogte van het gebouw is teruggebracht naar 5 meter;

  • de mogelijkheid om minder parkeerplaatsen op eigen terrein aan te leggen dan het in beginsel voorgeschreven aantal van minimaal 30 parkeerplaatsen is vervallen.

De gewijzigde vaststelling is bij de provincie gemeld.

Beschrijving

Het bestemmingsplan betreft een gebied ter grootte van circa 1,5 hectare in de Noordse Buurt op de hoek Veenweg/J. Nysinghweg. Het plan voorziet in de realisering van een dagrecreatieve voorziening in de vorm van een aantal visvijvers met bijbehorende voorzieningen. De beoogde bijbehorende voorzieningen zijn ondergeschikte/ondersteunende horeca en detailhandel (beide van geringe omvang) en een parkeerterrein.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 31 januari 2019 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken of beschikt u niet over internet, neemt u dan telefonisch contact op met het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient:

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht. Tevens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet te verwijten is dat zij dat niet hebben gedaan. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 1 februari 2019. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus op vrijdag 15 maart 2019. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Naar boven