GHPP Menno v Coehoornpad Brielle

Logo Brielle

Z16508

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle betreffende het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Betreffende:

Het aanleggen van een algemene gehandicapten parkeerplaats aan het Menno van Coehoornpad te Brielle.

Burgemeester en wethouders van Brielle;

gelezen:

het verzoek van mevrouw Hartog-Beems voor de aanleg van een kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de woonadres: adres Stadsmuur 7 in Brielle;

gelet op:

De Wegenverkeerswet 1994, artikel 2, lid 1 sub b, artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1d

het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990

het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer, de artikelen 12 sub a en 21 e.v.

de Beleidsnotitie Gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Brielle 2009

de Algemene wet bestuursrecht

het mandaatbesluit gemeente Brielle 

overwegende dat:

de Beleidsnotitie Gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Brielle 2009 regels geeft over de wijze waarop moet worden omgegaan met aanvragen om algemene en kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaatsen; In hoofdstuk 2.1 is aangegeven dat bij appartementencomplexen uitsluitend algemene gehandicaptenparkeerplaatsen worden gerealiseerd; In paragraaf 3.2.1. is aangegeven dat nabij gebouwen waar, conform de CROW-norm, algemene gehandicaptenparkeerplaatsen zijn aangelegd geen kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangewezen. 

een algemene gehandicaptenparkeerplaats kan worden gerealiseerd door het aanbrengen van bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990;   

Motivering besluit 

Beoordeling aanvraag

De aanvrager:

1. heeft verzocht om een kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning, zijnde een appartement aan de Stadsmuur te Brielle;

2. is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder;

3. verzoekt om een plaats aan de achterkant van het complex, plein achter de flat.  

De Beleidsnotitie Gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Brielle 2009 bepaalt in hoofdstuk 2.1 dat bij appartementencomplexen voor uitsluitend algemene gehandicaptenparkeerplaatsen worden gerealiseerd. Daarnaast staat in paragraaf 3.2.1 dat nabij gebouwen waar, conform de CROW-norm, algemene gehandicaptenparkeerplaatsen zijn aangelegd geen kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangewezen. Op grond van deze bepalingen wordt de aanvraag om een kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaats afgewezen. Hiervan is de aanvrager op de hoogte.  

Bij de ingang Voor dit complex is op dit moment een algemene gehandicaptenparkeerplaats aangelegd. Dit is de tweede aanvraag. 

Er blijven voldoende parkeerplaatsen over voor bewoners en bezoekers.  

Net zoals bij de andere appartementencomplexen dienen er ook bij dit appartementencomplex algemene gehandicaptenparkeerplaatsen te worden gerealiseerd naar behoefte en mogelijkheden.  

Gehoord

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is de eigenaar van de weg gehoord:De weg is in eigendom bij gemeente Brielle. 

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord:

De weg is in beheer bij de gemeente.

De beleidsmedewerker verkeer van de afdeling beheer openbare ruimte van de sector grondgebied is akkoord gegaan met de aanleg van een algemene gehandicaptenparkeerplaats op de voornoemde locatie.  

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met Politie.

De politie is d.d. 25 juni 2019 gevraagd om advies. De politie heeft d.d. 8 juli 2019 positief gereageerd op de aanleg van de algemene gehandicaptenparkeerplaats op de voornoemde locatie.     

Uit het oogpunt van:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

is het gewenst een parkeervak op de aangevraagde locatie, plein aan achterkant van de flat, zoals zichtbaar op de bijgevoegde tekenin

g aan te wijzen als algemene gehandicaptenparkeerplaats door het aanbrengen van bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990. Gelet op de vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel, dat de in het dictum te noemen verkeersmaatregel behoort te worden genomen. 

Het voornemen om dit besluit te nemen wordt op d.d. 3-7-2019 gepubliceerd en heeft ter inzage gelegen tot en met 17-17-2019. Er zijn geen zienswijzen ingekomen.

BESLUIT

b e s l u i t e n :

1. de aanvraag voor een kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaats nabij Stadsmuur 7 af te wijzen, maar in te stemmen met de plaatsing van een algemene gehandicaptenparkeerplaats op aangegeven locatie;

2. door het plaatsen van bord E6 uit de bijlage 1 van het RVV 1990, een bestaande parkeerplaats aan het Menno van Coehoornpad in Brielle in te richten als algemene gehandicapten parkeerplaats conform bijbehorende bebordingstekening;

3. onderhavig besluit te publiceren in de Staatscourant.

 

Brielle 16 augustus 2019

Burgemeester en wethouders

Namens deze,

A.M.J. de Ronde

het hoofd van de afdeling beheer openbare ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule[Nb.

Dit besluit wordt bekent gemaakt in het Briels Nieuwsland.

Belanghebbenden worden erop gewezen dat binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle.

Naar boven