BEKENDMAKING definitief verkeersbesluit voor het instellen van een parkeerzone in de Brouwerijstraat te Groede.

Logo Sluis

.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij de volgende verkeersmaatregel nemen.

In de Brouwerijstraat te Groede was in toenemende mate sprake van ernstige parkeeroverlast. Deze straat is onderdeel van een route naar een graanhandel aan de Woordweg aldaar. In de Brouwerijstraat zat een wegversmalling waarlangs stelselmatig vóór de versmalling werd geparkeerd. Het passeren met grote voertuigen (vrachtwagens, tractoren) werd hierdoor gehinderd. De Brouwerijstraat is recent heringericht en de wegversmalling is verwijderd, maar er wordt wederom buiten de parkeervakken geparkeerd waardoor de doorgang wordt gehinderd. Een alternatieve route voor deze transporten is niet beschikbaar want die wegen zijn veel verder gelegen en zijn daar niet voor geschikt.

Om deze verkeershinder weg te nemen stellen wij een parkeerzone in op het weggedeelte Brouwerijstraat vanaf de kruising met de Traverse/Voorstraat tot aan de kruising met de Woordweg aldaar. In een parkeerzone mag uitsluitend in de vakken worden geparkeerd en geldt daarbuiten een parkeerverbod.

Ons inziens zal hierdoor de doorgang voor het verkeer aanzienlijk worden verbeterd en de veiligheid van de weggebruiker worden bevorderd.

Met betrekking tot deze verkeersmaatregel is een voorgenomen verkeersbesluit ingesteld. Dit is gepubliceerd op 20 februari 2019. De termijn van de ter inzage ligging is verstreken en er is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft niet geleid tot herziening van het verkeersbesluit. Wij gaan nu over tot het definitief instellen van het verkeersbesluit.

Vorengenoemde verkeersmaatregel wordt ingesteld vanwege het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en de instandhouding van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

De voorgenomen maatregel wordt aangeduid met het plaatsen van de verkeersborden "model E-01 zb" en "E-01 ze" volgens Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (R.V.V.-1990).

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening liggen met ingang van 21 augustus 2019 gedurende zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de periode van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld. Dit moet worden gericht aan de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Oostburg, 21 augustus 2019

Hoogachtend,

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

Naar boven