Verkeersbesluit, gehandicaptenparkeerplaats, Weegakker 36, Ermelo

Logo Ermelo

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo is op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Dat de bevoegdheid voor het nemen van verkeersbesluiten voor gehandicaptenparkeerplaatsen door het college van burgemeester en wethouders van Ermelo in het mandaat- en volmachtregister van de eenheid Beheer & Onderhoud gemandateerd is aan de teammanager wijkserviceteam.

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens (BABW), alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

In artikel 8 en12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit is vereist. In bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) is een overzicht van de verkeersborden opgenomen. In dit besluit gaat het om het plaatsen van het bord E6 waarvoor een verkeersbesluit is vereist.

Gelet op de volgende overwegingen en motivering hebben wij een besluit genomen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit toekenning gehandicaptenparkeerplaats op kenteken:

  • -

    dat een verzoek is ontvangen om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in te richten in de nabijheid van Weegakker 36;

  • -

    dat na onafhankelijk medisch onderzoek is gebleken dat de aanvrager zodanige beperkingen heeft dat hij/zij recht heeft op een Europese gehandicaptenparkeerkaart;

  • -

    dat de aanvrager in het bezit is van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart;

  • -

    dat de aanvrager niet beschikt over eigen parkeerruimte en daarom is aangewezen op openbare parkeergelegenheden;

  • -

    dat het voor mindervaliden van groot belang is dat de aanvrager zo dicht mogelijk bij zijn/haar woning kan parkeren;

  • -

    dat inwilliging van het verzoek het algemeen verkeersbelang niet in de weg zal staan en dat het daarom gewenst is aan het verzoek te voldoen;

  • -

    dat de weg waarop deze verkeersmaatregel wordt getroffen in beheer is bij de gemeente Ermelo.

Op basis van een vooraf  vastgesteld werkproces 'Verkeersbesluiten voor gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken', heeft overeenkomstig artikel 24 van het BABW overleg plaatsgevonden met de gemandateerde verkeersadviseur van de politie, eenheid oost Nederland, district noord en oost. De politie heeft positief geadviseerd.

Besluit

  • I.

    door plaatsing van bord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord met daarop het kenteken van het voertuig in gebruik bij de aanvrager op Weegakker 36 te Ermelo, één parkeervak als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 61-NB-GH aan te wijzen;

  • II.

    dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na publicatie.

 

Rechtsmiddelen

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na dagtekening van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij ons college.

Dit bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u een bezwaarschrift hebt ingediend, maar de werking van het besluit toch wilt laten opschorten, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voorwaarde hierbij is wel, dat onverwijlde spoed is vereist. De adressering is als volgt: Voorzieningenrechter rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

  

Namens het college van burgemeester en wethouders van Ermelo,

B.Klasen,

Toezichthouder,

Naar boven