VERKEERSBESLUIT GEMEENTE GENNEP

Logo Gennep

Aanleggen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij Julianalaan 31 Gennep.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GENNEP

Gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994; Mede gelet op het ter zake bepaalde in het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV), de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), de Wegenwet (WW) en het (onder)mandaatbesluit van de gemeente Gennep d.d. 11 september 2018;

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer moet het verkeersbesluit vermelden welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd.

Met de aanleg van deze gehandicaptenparkeerplaats wordt voldaan aan het eerste lid onder b van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 en wel het beschermen van weggebruikers en passagiers.

Overwegingen

De bewoner van de Julianalaan 31 Gennep heeft een verzoek ingediend om toewijzing van een gehandicaptenparkeerplaats, zo dicht als mogelijk bij de woning.

Met het verkeersbesluit wordt beoogd een parkeerplaats aan te leggen in de directe omgeving van de woning van een minder valide persoon die aangewezen is op parkeren in de openbare ruimte. Het is dan ook gewenst om een parkeerplaats zo dicht als mogelijk bij de woning aan te leggen.

Met dit verkeersbesluit wordt uitvoering gegeven aan de vastgestelde criteria voor toekenning van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats conform het besluit van 18 september 2018 van het College van burgemeester en wethouders van Gennep.

De aanleg van een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats op de aangevraagde locatie is technisch uitvoerbaar.

De betreffende weg is eigendom van de gemeente Gennep en worden volledig door de gemeente Gennep beheerd en onderhouden. De gemeente Gennep is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de inrichting en vormgeving van de weg/ parkeerplaatsen.

De betreffende weg ligt binnen de bebouwde kom en wordt met name gebruikt door bestemmingsverkeer.

Overleg

Het voorliggende verkeersbesluit is ter informatie en advisering voorgelegd aan de Politie basiseenheid Gennep op 5 augustus 2019. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Belangenafwegingen

Met de gekozen locatie van deze parkeerplaats, nabij de woning Julianalaan 31 Gennep, worden andere aanwonenden niet onevenredig benadeeld.

Besluiten

Op grond van voorgaande overwegingen is besloten om nabij de woning Julianalaan 31 Gennep, een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats voor de bewoner aan te leggen.

Een en ander door middel van het plaatsen van het bord E06 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, inhoudende een gehandicaptenparkeerplaats en een onderbord met kenteken. De locatie voor de gehandicapten parkeerplaats is weergegeven op onderstaande situatietekening.

Rechtsbescherming

Wanneer u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. De termijn voor het indienen van het bezwaarschrift is zes weken en start met ingang van de dag, gelegen na de datum waarop dit besluit in de staatscourant is gepubliceerd. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek moet u richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Bij het verzoekschrift dient u een afschrift van dit besluit te voegen. Voor het behandelen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. De rechtbank zal u na ontvangst van het verzoek hierover inlichten.

Zaaknr: 340142

Gennep, 12 augustus 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Gennep,

namens dezen,

Beleidsondersteuner Verkeer & Mobiliteit

Dhr. B. Achterberg

Naar boven