Landbouwsluis zandweg Keunenhoek 17

Logo Cranendonck

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en de Algemene wet Bestuursrecht (Awb),

de Mandaatregeling gemeente Cranendonck 2019, waarin aan de medewerker Ontwerp en voorbereiding IV en Ontwikkeling III mandaat is verstrekt om namens hen verkeersbesluiten te nemen.

Overweging ten aanzien van het besluit

Bij melding van de aanwonende van de Keunenhoek 17 hebben we een verzoek gekregen om het zandpad voor de woning af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. We hebben de belangen van de betrokken aanwonenden gehoord en zijn tot het volgende concept besluit gekomen.

Belangenafweging

Hierbij is het volgende overwogen:

Dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat door bovengenoemde maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat; De standpunten van alle belanghebbende partijen zijn afgewogen in het besluit; De bijbehorende stukken en de mogelijkheid zienswijzen kenbaar te maken zijn op 28-6-2018 gepubliceerd op de website van de gemeente Cranendonck en in de Grenskoerier. Dat we hierop een zienswijze hebben ontvangen die na overleg met de indiener is ingetrokken dat door deze maatregelingen de veiligheid vergroot wordt; dat het zandpad te smal is voor passerend verkeer; dat het zandpad niet geschikt is voor het huidige gebruik; dat bestuurders gebruik kunnen maken van de 240meter verderop gelegen weg; dat de omrijdroute 385meter langer is dan de doorsteek over het zandpad; dat er een uitzondering is voor vracht,- en landbouw en (brom)fietsers dat de in dit besluit genoemde weggedeelten in eigendom en/of beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Cranendonck; dat de bebording en belijning geregeld wordt volgens de overzichtstekening behorende bij het verkeersbesluit. 

Gehoord: Met betrekking tot dit verkeersbesluit is op 6-6-2019 overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistrict Zuidoost Brabant.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om het zandpad aan de Keunenhoek 17 af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer uitgezonderd vracht,- en landbouwverkeer door middel van een landbouwsluis met bebording L08 met onderbord OB54 en OB55

De locatie van de bebording is aangegeven volgens tekening: verkeersbesluit 1033394

 

Cranendocnk 13-8-2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK

Namens deze,

E.G. Dupree

Medewerker ontwerp en voorbereiding IV

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Vanaf de dag volgend op de datum van de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant, ligt het verkeersbesluit onder de naam “Landbouwsluis zandweg Keunenhoek 17” ter inzage. Vervolgens heeft u 6 weken de tijd om het verkeersbesluit in te zien in de staatcourant, het gemeentehuis of via onze website.

Bent u het niet eens met de verandering die wij besluiten? Dan kunt u uw beroep indienen binnen 6 weken na de dag van deze bekendmaking. U verstuurt het beroepschrift per post vóór het einde van de termijn. Bij de rechtbank moet het vóór de einde van de termijn zijn bezorgd. U ondertekent het beroepschrift dat ten minste het volgende bevat:

 

  • 1.

    uw naam en het adres;

  • 2.

    de datum waarop u het beroepschrift verstuurt;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen uw beroepschrift is gericht;

  • 4.

    waarom u het beroepschrift indient.

 

Ook moet u zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt kunnen overleggen.

 

Het indienen van een beroepschrift stelt het uitvoeren van het besluit niet uit. Vindt u dat er niet gewacht kan worden op de beslissing op het ingediende beroep? Vraag dan een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter.

Naar boven