Gemeente Leidschendam-Voorburg_verkeersbesluit voor het afsluiten van de Van Lodensteijnstraat (deels) voor brede motorvoertuigen

Logo Leidschendam-Voorburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg

Kenmerk: 559950

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) kunnen regels worden opgesteld

voor onderstaand doel:

 

het voorkomen of beperken van overlast, hinder of schade

 

Volgens artikel 15 WVW 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), worden de hierin genoemde verkeerstekens geplaatst of verwijderd krachtens een verkeersbesluit. De hieronder genoemde wegen worden beheerd door de gemeente Leidschendam-Voorburg, zodat - volgens art. 18 van de WVW 1994 - verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders.

 

Motieven

 

In de Van Lodensteijnstraat, nabij de basisschool (pand nr 6), was eind 2018 sprake van overlast. Daarna zijn hier diverse maatregelen getroffen om dit tegen te gaan. Een van de maatregelen was het afsluiten van de parkeerplaatsen nabij de school, om het berijden hiervan voor criminele activiteiten tegen te gaan. Uit een proefperiode is gebleken dat deze maatregel heeft bijgedragen aan vermindering van de overlast.

Overdag kunnen deze worden bediend door het onderwijzend personeel om er te parkeren, maar in de avonduren zorgen de palen voor een algehele afsluiting voor voertuigen, breder dan ca. 1.26 meter. Het gaat hier om een afsluiting als genoemd in art. 15 lid 2 van de WVW (Wegenverkeerswet), waarvoor een verkeersbesluit genomen moet worden,

 

Overleg met politie

 

Zoals genoemd in artikel 24 van het BABW is over dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de politie Eenheid Den Haag, afdeling infrastructuur team Advies en Analyse en heeft de politie Eenheid Den Haag op 8 augustus positief geadviseerd.

 

 

Besluit:

 

De Van Lodensteijnstraat, het gedeelte ter hoogte van pand nr 6, met (wegneembare) palen in de avond-/nachtperiode op werkdagen en op zaterdag-, zon- en feestdagen af te sluiten voor (motor)voertuigen breder dan ca. 1.26 meter, als bedoeld in art 15 lid 2 van de WVW

 

 

 

Leidschendam-Voorburg, 14 augustus 2019

 

 

Namens burgemeester en wethouders,

 

 

D.R. Gussekloo

Hoofd afdeling Stadsbeheer

 

 

 

 

BEKENDMAKING

 

Het besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) op 28 augustus 2019. Het besluit kan ook worden ingezien op het Servicecentrum. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met dhr Braam of van Putten via tel 14070, bij wie ook inhoudelijke toelichting kan worden verkregen.

 

Tegen dit besluit kunt u binnen 6 weken na publicatie in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1005, 2260 BA, Leidschendam. Indien er sprake is van een spoedeisend belang kunt u, mits u een bezwaarschrift hebt ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Met het verzoek om voorlopige voorziening moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

 

 

Naar boven