Bedrijventerrein Klaver 3 te Horst aan de Maas: ontwerpbestemmingsplan Klaver 3 en milieueffectrapportage (15 augustus 2019)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat voor bedrijventerrein Klaver 3 de volgende stukken ter inzage worden gelegd:

 

  • 1.

    ontwerpbestemmingsplan Klaver 3 (identificatienummer NL.IMRO.1507.HMKLAVER3-BPO1) met de bijbehorende stukken.

 

Het betreft de terinzagelegging op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan).

 

Ontwerpbestemmingsplan Klaver 3

De gemeente Horst aan de Maas is bezig met de planvorming voor Klaver 3 op bedrijventerrein Trade Port Noord. De voorgenomen ontwikkeling beslaat netto 30 hectare bedrijventerrein. De gemeente mikt voor dit bedrijventerrein op dezelfde doelgroepen als in de rest van Trade Port Noord, namelijk maakindustrie, agribusiness en logistiek. De beoogde omvang van de kavels is groter dan 5 hectare. De gemeente wil vooruitlopend op de toekomstige vraag nu voorbereidingen treffen om voldoende bedrijfskavels beschikbaar te blijven houden op middellange termijn. Daartoe wordt nu een bestemmingsplan en milieueffectrapportage opgesteld.

 

Het plangebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4/Greenport Venlo. De ontwikkeling van deze Greenport maakt onderdeel uit van de Nationale ruimtelijke hoofdstructuur en is van groot

economisch belang voor de positie van de Nederlandse tuinbouw- en transport en logistiek sector op mondiaal en Europees niveau. Het Rijk, de provincie Limburg, de gemeenten in de regio en private

partners werken dan ook al geruime tijd aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied.

 

Het plangebied van Klaver 3 ligt ten noorden van de spoorlijn Eindhoven-Venlo en tussen de Grubbenvorsterweg en Greenportlane. Het omvat Klaver 3c en 3d, deel Horst aan de Maas uit het structuurvisiegebied 'Klavertje 4'. Klaver 3a en 3b, deel Venlo is al bestemd en in ontwikkeling.

 

Milieueffectrapport

In de uitgevoerde milieueffectrapportage (m.e.r.) zijn de gevolgen voor het milieu beschreven en is aangegeven op welke wijze de milieubelangen zijn meegewogen. De m.e.r.-procedure wordt doorlopen vanwege het feit dat significante effecten op Natura 2000-gebieden als gevolg van extra stikstofdepositie niet op voorhand kunnen worden uitgesloten, waardoor een passende beoordeling is vereist. Het milieueffectrapport (MER) is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

 

Inloopavond

Op 10 september 2019 is er van 19.00 uur tot 21.00 uur gelegenheid het ontwerp-bestemmingsplan Klaver 3 met de bijbehorende stukken in te zien en hierover een toelichting en mondelinge informatie te krijgen in Hoeve Rosa aan de Grubbenvorsterweg 66 te Sevenum.

 

Terinzagelegging en zienswijzen

De bovengenoemde stukken liggen vanaf 16 augustus 2019 gedurende zes weken (dus tot en met 26 september 2019) analoog en digitaal ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis van Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: maandag van 8.00 uur tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer (077) 4779777. Wanneer u een toelichting wenst bij de stukken, houdt u dan rekening met de kantoortijden. De stukken kunnen ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl.

 

Het ontwerpbestemmingsplan Klaver 3, inclusief de daarbij behorende stukken, is voorts in te zien langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met het volgende identificatienummer:

  • 1.

    NL.IMRO.1507.HMKLAVER3-BPO1

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen door een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Horst aan de Maas, postbus 6005, 5960 AA Horst. Bij een zienswijze dient het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met het cluster Ruimte, team Omgeving van de gemeente Horst aan de Maas, de heer M. Bouwmans, telefoonnummer (077) 4779453 of mevrouw C. Reintjes-Riga, telefoonnummer (077) 4779481.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het bestemmingsplan. De zienswijzen die worden ingediend, zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

Voorts wordt het besluit na vaststelling algemeen bekendgemaakt via publicatie en kan tegen het bestemmingsplan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen tegen het besluit, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

 

Op het te nemen besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Horst aan de Maas, 15 augustus 2019

 

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

Drs. R.F.I. Palmen, burgemeester

Drs. J. van der Noordt MMO, secretaris

 

Naar boven