ONTWERPWIJZIGINGSPLAN EN ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE ‘WIJZIGING 6 NEGEN KERNEN - 2012’, OSS

Logo Oss

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Wijziging 6 Negen Kernen -2012’. Hieronder staat waarover het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde gaan. Ook geven wij informatie over een inloopbijeenkomst. Tot slot leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Waar gaat het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijziging 6 Negen Kernen -2012’ over?

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijziging 6 Negen Kernen -2012’ gaat over een locatie aan de Laagstraat 58 in Deursen-Dennenburg waar voorheen een agrarisch bedrijf was gevestigd. Dit wijzigingsplan maakt de bouw van 12 nieuwe woningen mogelijk en de omzetting van de voormalige agrarische bedrijfswoning naar een burgerwoning.

In september 2018 is er een informatiebijeenkomst geweest waarin de plannen voor deze locatie gepresenteerd zijn.

Waar gaat het ontwerpbesluit hogere waarde over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

In dit geval veroorzaakt het wegverkeer op de Dorpenweg te veel geluid voor één van de toekomstige woningen. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders een ontwerpbesluit hogere waarde genomen.

U kunt het ontwerpwijzigingsplan en/of het besluit hogere waarde bekijken

U kunt van donderdag 22 augustus tot en met woensdag 2 oktober 2019 de volgende stukken bekijken:

 

  • 1.

    het ontwerpwijzigingsplan

  • 2.

    andere stukken over het ontwerpwijzigingsplan, zoals de toelichting

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere waarde

 

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

    (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

 

De bronbestanden van het ontwerpwijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/.

Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.0828.WZ6negenkernen2012-ON01

  

De gemeente houdt een inloopbijeenkomst

De gemeente houdt op 27 augustus 2019 een inloopbijeenkomst. U bent daar van harte welkom. U kunt dan het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken. Ook kunt u daar vragen over stellen aan ambtenaren van de gemeente.

 

De inloopbijeenkomst is op 27 augustus 2019 in Onder d’n Plag, Osstraat 11 in Demen en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

 

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan. U moet dan wel een belang daarbij hebben. Uw reactie noemen we een zienswijze.

 

U kunt reageren van donderdag 22 augustus tot en met woensdag 2 oktober 2019. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

 

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw M. Quax van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

 

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

 

Burgemeester en Wethouders van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

 

Geef in uw brief aan dat deze over het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijziging 6 Negen Kernen -2012’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpwijzigingsplan.

 

U kunt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde

U kunt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde. U moet dan wel een belang daarbij hebben. Uw reactie noemen we een zienswijze.

 

U kunt reageren van donderdag 22 augustus tot en met woensdag 2 oktober 2019. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

 

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw M. Quax van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

 

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

 

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

 

Geef in uw brief aan dat deze over het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Wijziging 6 Negen Kernen -2012’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbesluit hogere waarde.

 

Wat gebeurt er na het ontwerpwijzigingsplan?

Het gaat hier om ontwerpbesluiten.

Burgemeester en Wethouders stellen naar verwachting eind 2019 het definitieve wijzigingsplan vast. Zij nemen dan ook een besluit over eventuele zienswijzen

Burgemeester en Wethouders stellen dan ook het besluit hogere waarde vast.

 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw M. Quax van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

   

Naar boven