Vooraankondiging uitwerkingsplannen ‘Nieuwe Vesting, deelplan Soete Veste’ en ‘De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 1’ te Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de volgende uitwerkingsplannen worden opgesteld;

 

  • 1.

    Nieuwe Vesting deelplan Soete Veste; Het plangebied wordt begrensd door het deelgebied De Nieuwe Kaai fase 3, de Van Konijnenburgweg en de Van Gorkumweg. Het plan voorziet in de planologische regeling voor de realisatie van 65 grondgebonden koopwoningen met bijbehorende woonstraten en parkeerplaatsen.

  • 2.

    De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 1; Het plangebied is gelegen ten oosten van de Zuiderdreef en grenst aan de noordzijde aan bestaand openbaar groen en de Krabbenkreek. Het plan voorziet in de planologische regeling voor de realisatie van 80 grondgebonden woningen met de daarbij behorende woonstraten, parkeerplaatsen, een plantsoen en een waterpartij (een deel van de Augustrakreek).

 

Het is op dit moment nog niet mogelijk reacties tegen de (voor)ontwerpuitwerkingsplannen naar voren te brengen. Dit komt later in de procedure wel aan de orde.  

De (voor)ontwerpuitwerkingsplannen zullen op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd worden in het Stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom en zijn dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zodra de (voor)ontwerpuitwerkingsplannen ter inzage worden gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Gazet, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant. 

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening (telefoonnummer 0164-277498).

Bergen op Zoom, 21 augustus 2019

Naar boven